logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: FORNAL EMILIA
Liczba odnalezionych rekordów: 19



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/19
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Absolute quantification of targeted meat and allergenic protein additive peptide markers in meat products
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 274, 15 February, s. 867-864, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; meat ; soy ; milk ; egg ; stable isotope-labelled peptides
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/19
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Montowska, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Iga Rybicka, Emilia Fornal
Tytuł: Nutritional value, protein and peptide composition of edible cricket powders
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 289, 15 August, s. 130-138, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Acheta domesticus ; cricket ; insect ; mineral ; peptide marker ; UHPLC-QTOF-MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/19
Rok: 2019
Autorzy: Emilia Fornal, Magdalena Montowska
Tytuł: Species-specific peptide-based liquid chromatography-mass spectrometry monitoring of three poultry species in processed meat products
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 283, 15 June, s. 489-498, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; chicken ; duck ; goose ; unique peptide markers ; processed food ; LC-MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/19
Rok: 2019
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal, Michał Piatek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Mass spectrometry detection of protein allergenic additives in emulsion-type pork sausages
Źródło: Food Contr. - 2019, vol. 104, s. 122-131, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; soy ; milk ; egg white ; peptide markers ; food allergens ; UHPLC-QQQ-MRM
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.667
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/19
Rok: 2019
Autorzy: Beata Mikołajczak, Emilia Fornal, Magdalena Montowska
Tytuł: LC-Q-TOF-MS/MS identification of specific non-meat proteins and peptides in beef burger
Źródło: Molecules. - 2019, vol. 24, iss. 1, art. 18, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: This article belongs to the Special Issue Recent Advances in Studies of Food and Beverages. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; beef burgers ; soy ; pea ; milk and beetroot proteins ; allergenic proteins ; peptide markers ; LC-Q-TOF-MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.098
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/19
Rok: 2018
Autorzy: Emilia Fornal, Magdalena Montowska
Tytuł: LC/MS-based metabolomics and proteomics in the authenticity testing of animal-origin food products
W: 61. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego : Kraków, 17-21 września 2018, Materiały zjazdowe, część 1: streszczenia / Red. prowadzący Agnieszka Węgrzyn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2018
Szczegóły: S05-8
ISBN: 978-83-60988-27-5
Polskie słowa kluczowe: autentyczność żywności ; matabolomika ; proteomika
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; metabolomics ; proteomics
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/19
Rok: 2018
Autorzy: Anna Stachniuk, Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: LC/QTOF-based metabolite fingerprinting of plant oil extracts for adulteration testing
W: 61. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego : Kraków, 17-21 września 2018, Materiały zjazdowe, część 1: streszczenia / Red. prowadzący Agnieszka Węgrzyn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2018
Szczegóły: S05-17
ISBN: 978-83-60988-27-5
Polskie słowa kluczowe: autentyczność żywności ; matabolomika ; oleje roślinne
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; metabolomics ; plant oils
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/19
Rok: 2018
Autorzy: Jarosław Czubiński, Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Post-translational cleavage pattern of Lupinus angustifolius γ-conglutin
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2018, vol. 98, iss. 14, s. 5212-5219, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lupin seed proteins ; γ-conglutin ; post-translational modification ; protein mass spectrometry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.379
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/19
Rok: 2018
Autorzy: Anna Łuciuk, Anna Maria Stachniuk, Ewa Parfieniuk, Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Zastosowanie markerów peptydomicznych do różnicowania gatunków ryb mrożonych i termicznie przetworzonych
W: Konferencja Naukowa Chemików "Łączy nas chemia" : 25-26 maja 2018, Białystok, Książka abstraktów.
Adres wydawniczy: Białystok : Instytut Chemii UwB, 2018
Szczegóły: s. 60, il.
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/19
Rok: 2018
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Detection of peptide markers of soy, milk and egg white allergenic proteins in poultry products by LC-Q-TOF-MS/MSOriginal
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2018, vol. 87, s. 310-317, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: autentyczność żywności ; białka niemięsne ; produkty mięsne ; nano-LC-Q-TOF-MS/MS
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; non-meat protein ; meat product ; nano-LC-Q-TOF-MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.129
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/19
Rok: 2018
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Peptidomics in food science - an advance from comparative to quantitative proteomics and peptide marker discovery
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 21
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/19
Rok: 2018
Autorzy: Klaudia Kotecka, Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Porównanie profili białek wyekstrahowanych z nasion roślin strączkowych
W: Nowe wyzwania dla polskiej nauki. Edycja IV : Materiały konferencyjne. cz. 1, Streszczenia wystąpień / Oprac. Marcin Kuczera.
Adres wydawniczy: Kraków : Creativetime, 2018
Szczegóły: s. 30
ISBN: 978-83-63058-84-5
Uwagi: Opracowanie zawiera streszczenia materiałów zaprezentowanych w formie referatów i /lub posterów przez Młodych Naukowców, w trakcie IV Edycji Konferencji nt. Nowe Wyzwania dla Polskiej Nauki, która odbyła się w Poznaniu 1.12.2018 i w Warszawie 2.12.2018.
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/19
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Label-free quantification of meat proteins for evaluation of species composition of processed meat products
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 237, 15 December, s. 1092-1100, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: meat authenticity ; poultry ; pork ; beef ; peptide markers ; label-free quantitation ; spectral matching ; APEX
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/19
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Analiza ilościowa porównawcza przetworzonych białek mięsa w produktach drobiowych
W: II Sympozjum Naukowe "Bezpieczeństwo żywnościowe i żywności" : Kiry (k. Zakopanego), 24-26.04.2017.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 18
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/19
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Detekcja i analiza ilościowa porównawcza białek niemięsnych w produktach mięsnych
W: II Sympozjum Naukowe "Bezpieczeństwo żywnościowe i żywności" : Kiry (k. Zakopanego), 24-26.04.2017.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 19
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/19
Rok: 2017
Autorzy: Emilia Fornal, Ewa Parfieniuk, Magdalena Montowska
Tytuł: Application of LC/QTOF for identification of resistant-to-technological-processes proteins and peptidomic markers specific to fish species
W: ITP 2017 - 24th International Symposium on Electro- and Liquid Phase- Separation Techniques; PKChrom2017 - XI Polska Konferencja Chromatograficzna "Chromatography in pharmacy and bioanalysis" : 10-13 September 2017, Sopot/Gdańsk, Poland, Abstract Book.
Adres wydawniczy: [Gdansk] : [Gdanski Uniwersytet Medyczny], 2017
Szczegóły: s. 163
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: autentyczność żywności ; ryby ; markery peptydowe
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; FISH ; paptide markers
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/19
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal, Mirosław J. Jarosz
Tytuł: Quantitative analysis of meat and allergenic proteins in poultry products using labelled heat-stable peptide markers
W: ITP 2017 - 24th International Symposium on Electro- and Liquid Phase- Separation Techniques; PKChrom2017 - XI Polska Konferencja Chromatograficzna "Chromatography in pharmacy and bioanalysis" : 10-13 September 2017, Sopot/Gdańsk, Poland, Abstract Book.
Adres wydawniczy: [Gdansk] : [Gdanski Uniwersytet Medyczny], 2017
Szczegóły: s. 250
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: analiza ilościowa ; białka alergenne ; produkty mięsne
Angielskie słowa kluczowe: quantitative analysis ; allergenic proteins ; meat products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/19
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal, Mirosław J. Jarosz
Tytuł: Analiza ilościowa białek w przetworzonych produktach mięsnych za pomocą markerów peptydowych znakowanych stabilnymi izotopami
W: Żywność dla Przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Materiały Konferencji Naukowej, Wroclaw, 4-5 lipca 2017 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 55
ISBN: 978-83-7717-265-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/19
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Identyfikacja stabilnych termicznie markerów peptydowych białek mięsa za pomocą LC-QTOF-MS
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego "BEMS 2016" : XVII Konferencja naukowo-techniczna, Białowieża, 21-23 września 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Białystok] : [Politechnika Białostocka], 2016
Szczegóły: s. 101-102
Polskie słowa kluczowe: produkty mięsne ; autentyczność ; markery peptydowe ; spektrometria masowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP