logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: EWERTOWSKA MAŁGORZATA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Kujawska, Małgorzata Ewertowska, Teresa Adamska, Ewa Ignatowicz, Ewa Flaczyk, Monika Przeor, Monika Kurpik, Jadwiga Jodynis-Liebert
Tytuł: Protective effect of Morus alba leaf extract on N-nitrosodiethylamine-induced hepatocarcinogenesis in rats
Źródło: In Vivo. - 2016, vol. 30, no. 6, s. 807-812, il., bibliogr.
p-ISSN: 0258-851X e-ISSN: 1791-7549
Angielskie słowa kluczowe: Morus alba ; mulberry ; comet assay ; lipid peroxidation ; protein carbonyls
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.953
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Kujawska, Małgorzata Ewertowska, Ewa Ignatowicz, Teresa Adamska, Hanna Szaefer, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Jadwiga Jodynis-Liebert
Tytuł: Evaluation of safety and antioxidant activity of yellow tea (Camellia sinensis) extract for application in food
Źródło: J. Med. Food. - 2016, vol. 19, iss. 3, s. 330-336, bibliogr.
p-ISSN: 1096-620X e-ISSN: 1557-7600
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant enzymes ; Camellia sinensis ; clinical chemistry ; hematology ; lipid peroxidation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.955
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/6
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Kujawska, Małgorzata Ewertowska, Teresa Adamska, Ewa Ignatowicz, Anna Gramza-Michałowska, Jadwiga Jodynis-Liebert
Tytuł: Protective effect of yellow tea extract on N-nitrosodiethylamine-induced liver carcinogenesis
Źródło: Pharm. Biol. - 2016, vol. 54, iss. 9, s. 1891-1900, il., bibliogr.
p-ISSN: 1388-0209 e-ISSN: 1744-5116
Uwagi: Published online: 03 Feb 2016.
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant enzymes ; chemoprevention ; histopathology ; lipid peroxidation ; oxidative stress ; paraoxonase 1 ; polyphenols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.916
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/6
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Kujawska, Małgorzata Ewertowska, Ewa Ignatowicz, Teresa Adamska, Hanna Szaefer, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Jadwiga Jodynis-Liebert
Tytuł: Evaluation of safety of iron-fortified soybean sprouts, a potential component of functional food, in rat
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 1, s. 13-18, bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: ferritin ; soybean sprouts ; clinical chemistry ; haematology ; antioxidant enzymes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2014
Autorzy: Teresa Adamska, Małgorzata Ewertowska, Ewa Ignatowicz, Małgorzata Kujawska, Marcin Kidoń, Arleta Matuszewska, Jan Oszmiański, Hanna Szaefer, Jadwiga Jodynis-Liebert
Tytuł: Effects of long-term administration of freeze-dried chokeberry juice to rats
Źródło: J. Pharm. Nutr. Sci. - 2014, vol. 4, no. 2, s. 154-161, bibliogr.
p-ISSN: 2223-3806 e-ISSN: 1927-5951
Uwagi: Publikacja dostępna równiez online [Dostęp: 5 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: aronia ; aktywność antyoksydacyjna ; hematologia ; chemia kliniczna
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; antioxidant activity ; hematology ; clinical chemistry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
6/6
Rok: 2012
Autorzy: Jadwiga Jodynis-Liebert, Małgorzata Kujawska, Małgorzata Ewertowska, Teresa Adamska, Ewa Ignatowicz, Czesław Sadowski, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Antyoksydacyjne właściwości żółtej herbaty
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 89
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP