logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DZIEDZIŃSKI MARCIN
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2019
Autorzy: Oskar Szczepaniak, Marta Ligaj, Joanna Kobus-Cisowska, Marcin Dziedziński, Mariusz Tychoniuk, Monika Przeor, Monika Fedko
Tytuł: The genoprotective role of naringin
W: 2019 International Conference on Biotechnology and Bioengineering : ICBB2019, Poznań, Poland, September 25th-28th, 2019, Conference program and abstract book.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 31-32
Angielskie słowa kluczowe: squarewave voltammetry ; naringin ; DNA ; oxidative stress
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Dominik Kmiecik, Aleksandra Telichowska, Marcin Dziedziński, Anna Brzozowska, Marta Ligaj, Monika Fedko, Daria Szymanowska, Piotr Szulc, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Impact of Salix viminalis carbon as a bioactive component: developed a new proposal of application in functional bread
Tytuł równoległy: Węgiel aktywny z Salix viminalis jako dodatek bioaktywny: opracowanie nowego zastosowania w pieczywie funkcjonalnym
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2019, vol. 64, 3, s. 25-30, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja przygotowana na 21. Konferencję ROL-EKO w Poznaniu w dniu 10.10.2019 r. - Dostępna również online [Dostęp: 16 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: węgiel aktywny ; dodatki bioaktywne ; pieczywo funkcjonalne ; Salix viminalis ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: activated carbon ; bioactive components ; functional bread ; Salix viminalis ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/10
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Aleksandra Telichowska, Daria Szymanowska, Piotr Szulc
Tytuł: Innowacje produktowe w przemysle spożywczym jako możliwości pzrewagi konkurencyjnej
W: Konferencja Naukowa "Innowacje w przetwórstwie z wykorzystaniem produktów ekologicznych" : 27-28 wrzesnia 2019 r., Folwark Wąsowo, Książka streszczeń / Red. Barbara Stachowiak.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2019
Szczegóły: S2
ISBN: 978-83-7160-949-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2019
Autorzy: Paulina Maciejewska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska-Powałowska
Tytuł: Multifunkcjonalne suplementy diety z kwasem alfa-ketoglutarowym
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 68
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: kwas alfa-ketoglutarowy ; suplementy diety ; probiotyki
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska, Paulina Maciejewska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński
Tytuł: Ocena możliwości wykorzystania wybranych szczepów probiotycznych do zaprojektowania nowych przekąsek czekoladowych
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 60
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; prebiotyki ; czekolada
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2019
Autorzy: Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Joanna Kobus-Cisowska, Piotr Szulc, Daria Szymanowska, Magdalena Sudyka, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Chmiel (Humulus lupulus L.) jako surowiec o właściwościach prozdrowotnych: aktualny stan wiedzy
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2019, nr 3, s. 9-12, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: chmiel zwyczajny ; uprawa roślin ; właściwości funkcjonalne
Angielskie słowa kluczowe: hops ; cultivation ; functional properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/10
Rok: 2019
Autorzy: Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Daria Szymanowska, Piotr Szulc, Dorota Bielec, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Uprawa szparaga (Asparagus officialis L.) jako surowca o właściwościach funkcjonalnych. Cz. 1, Charakterystyka towaroznawcza
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2019, nr 2, s. 2-6, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 lipca 2019].
Polskie słowa kluczowe: szparag ; Asparagus officinalis ; uprawa roślin ; odmiany roślin ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: Asparagus officinalis ; cultivation ; varieties ; harvest ; application ; cooking
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/10
Rok: 2019
Autorzy: Marcin Dziedziński, Oskar Szczepaniak, Daria Szymanowska, Piotr Szulc, Dorota Bielec, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Uprawa szparaga (Asparagus officialis L.) jako surowca o właściwościach funkcjonalnych. Cz. 2, Charakterystyka żywieniowa
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2019, nr 3, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: Asparagus officialis ; uprawa roślin ; właściwości odżywcze ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: Asparagus officialis ; cultivation ; nutritional properties ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2019
Autorzy: Marcin Dziedziński, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Ocena możliwości wykorzystania szyszek i liści chmielu jako składnika herbatek
W: XXIV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ; VII International Session of Young Scientific Staff "Żywność - wczoraj, dziś i na zdrowe jutro" : Olsztyn, 23-24 maja 2019 r.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 80
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2019
Autorzy: Marcin Dziedziński, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Problem nadkonsumpcji suplementów diety przez Polaków
W: XXIV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ; VII International Session of Young Scientific Staff "Żywność - wczoraj, dziś i na zdrowe jutro" : Olsztyn, 23-24 maja 2019 r.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 48
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP