logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DZIADAS MARIUSZ
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2018
Autorzy: Maja Paterska, Hanna Bandurska, Mariusz Dziadas, Bogna Zawieja
Tytuł: The profile of volatile compounds in leaves of Aesculus individuals differing in susceptibility to Cameraria ohridella Deschka & Dimić
Źródło: Acta Physiol. Plant. - 2018, vol. 40, art. 193 [page 51 of 171], bibliogr.
p-ISSN: 0137-5881 e-ISSN: 1861-1664
Uwagi: 11th International Conference, Plant Functioning Under Environmental Stress, September 12-15, 2018, Cracow, Poland, Book of abstracts - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 listopada 2018].
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/14
Rok: 2016
Autorzy: Mariusz Dziadas, Henryk Jeleń
Tytuł: Comparison of enzymatic and acid hydrolysis of bound flavor compounds in model system and grapes
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 190, 1 January, s. 412-418, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: winogrona ; wino ; związki zapachowe związane
Angielskie słowa kluczowe: grape ; wine ; bound flavor compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/14
Rok: 2016
Autorzy: Maja Paterska, Hanna Bandurska, Mariusz Dziadas, Bogna Zawieja
Tytuł: Profiles of leaf volatile compounds in horse chestnut trees differing in susceptibility to horse chestnut leaf miner (Cameraria ohridella Deschka and Dimič)
W: Plant functioning under environmental stress : 10th International Conference, September 16-19, 2015, Cracow, Poland / edited by Maciej T. Grzesiak, Andrzej Rzepka, Tomasz Hura, Stanisław Grzesiak.
Adres wydawniczy: Cracow : F. Górski Institute of Plant Physiology. Polish Academy of Sciences, 2016
Szczegóły: s. 69-80, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-86878-35-2
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/14
Rok: 2014
Autorzy: Piotr Lisiecki, Łukasz Chrzanowski, Alicja Szulc, Łukasz Ławniczak, Wojciech Białas, Mariusz Dziadas, Mikołaj Owsianiak, Jacek Staniewski, Paweł Cyplik, Roman Marecik, Henryk Jeleń, Hermann J. Heipiepper
Tytuł: Biodegradation of diesel/biodiesel blends in saturated sand microcosms
Źródło: Fuel. - 2014, vol. 116, 15 January, s. 321-327, il., bibliogr.
p-ISSN: 0016-2361
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: biodegradation ; biodiesel ; diesel fuel ; hydrocarbon fractions ; community dynamic
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.520
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/14
Rok: 2014
Autorzy: Maja Paterska, Mariusz Dziadas, Hanna Bandurska
Tytuł: Analiza profilu związków lotnych obecnych w liściach różnych gatunków kasztanowców (Aesculus) w aspekcie zróżnicowanej podatności drzew na szrotówka kasztanowcowiaczka Cameraria ohridella Deschka and Dimic
W: II Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Przyroda-Las-Technologia" : Poznań, 16-18 października 2014, Abstrakty.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2014]
Szczegóły: s. 32
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/14
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata A. Majcher, Dorota Klensporf-Pawlik, Mariusz Dziadas, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Identification of aroma active compounds of cereal coffee brew and its roasted ingredients
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2013, 61 (11), s. 2648-2654, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: cereal coffee brew ; 2-furfurylthiol ; aroma active compounds ; roasting ; AEDA ; OAV ; GCxGC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.107
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/14
Rok: 2013
Autorzy: Henryk H. Jeleń, Mariusz Dziadas, Małgorzata Majcher
Tytuł: Different headspace solid phase microextraction - Gas chromatography/mass spectrometry approaches to haloanisoles analysis in wine
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2013, vol. 1313, s. 185-193, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 stycznia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: haloanisoles ; 2,4,6-TCA ; wine ; SPME ; GC × GC ; MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.258
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/14
Rok: 2013
Autorzy: E. Celińska, P. Kubiak, W. Białas, M. Dziadas, W. Grajek
Tytuł: Yarrowia lipolytica: the novel and promising 2-phenylethanol producer
Źródło: J. Ind. Microbiol. Biotechnol. - 2013, vl. 40, iss. 3/4, s. 389-392, il., bibliogr.
p-ISSN: 1367-5435
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Yarrowia lipolytica ; 2-phenylethanol ; aroma compound ; bioconversion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.505
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/14
Rok: 2012
Autorzy: Henryk H. Jeleń, Małgorzata Majcher, Mariusz Dziadas
Tytuł: Microextraction techniques in the analysis of food flavor compounds: A review
Źródło: Anal. Chim. Acta - 2012, vol. 738, s. 13-26, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-2670
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: microextraction ; extraction ; food flavors ; volatiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.387
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/14
Rok: 2012
Autorzy: Łukasz Chrzanowski, Mariusz Dziadas, Łukasz Ławniczak, Paweł Cyplik, Wojciech Białas, Alicja Szulc, Piotr Lisiecki, Henryk Jeleń
Tytuł: Biodegradation of rhamnolipids in liquid cultures : Effect of biosurfactant dissipation on diesel fuel/B20 blend biodegradation efficiency and bacterial community composition
Źródło: Bioresour. Technol. - 2012, vol. 111, s. 328-335, il., bibliogr.
p-ISSN: 0960-8524
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: biodegradation ; biodiesel ; diesel ; nitrate-reducing condition ; rhamnolipids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.750
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/14
Rok: 2011
Autorzy: Mariusz Dziadas, Henryk Jeleń
Tytuł: Influence of glycosidases addition on selected monoterpenes contents in musts and white wines from two grape varieties grown in Poland
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (1), s. 7-17, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: białe wino ; glikozydy ; monoterpeny ; SPE ; GC/MS
Angielskie słowa kluczowe: white wines ; glycosides ; monoterpenes ; SPE ; GC/MS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/14
Rok: 2011
Autorzy: Mariusz Dziadas, Magdalena Nowacka, Teofil Jesionowski, Henryk H. Jeleń
Tytuł: Comparison of silica gel modified with three different functional groups with C-18 and styrene-divinylbenzene adsorbents for the analysis of selected volatile flavor compounds
Źródło: Anal. Chim. Acta - 2011, vol. 699, iss. 1, s. 66-72, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-2670
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 grudnia 2017]
Angielskie słowa kluczowe: solid phase extraction ; grape ; wine ; flavor compounds ; silica
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.555
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/14
Rok: 2011
Autorzy: Michał Gośliński, Mariusz Dziadas, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Zastosowanie ekstrakcji do fazy stałej w analizie lotnych związków zapachowych ogórka
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2011, t. 16, nr 1, s. 79-82, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/14
Rok: 2011
Autorzy: Henryk H. Jeleń, Małgorzata Majcher, Mariusz Dziadas, Renata Zawirska-Wojtasiak, Katarzyna Czaczyk, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Volatile compounds responsible for aroma of Jutrzenka liquer wine
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2011, vol. 1218, iss. 42, s. 7566-7573, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: wine ; Jutrzenka grapes ; liquer wine ; GC-O ; GC × GC-ToF-MS ; key odorants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.531
Punktacja MNiSW: 32.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP