logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DUDA ADAMINA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Adamina Duda, Natalia Poliszko, Maria Barbara Różańska, Paweł Jeżowski, Agnieszka Tomkowiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Wheat bread enriched with raspberry and strawberry oilcakes: effects on proximate composition, texture and water properties
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 11, s. 259-2600, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: by-products ; defatted seeds ; food enrichment ; low-field NMR ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2019
Autorzy: Adamina Duda, Julia Adamczak, Paulina Chełmińska, Justyna Juszkiewicz, Przemysław Kowalczewski
Tytuł: Quality and nutritional/textural properties of durum wheat pasta enriched with cricket powder
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 2, art. 46, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; insects ; high-protein pasta ; protein enrichment ; texture ; consumer acceptance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2019
Autorzy: Adamina Duda, Paweł Jeżowski, Dominika Radzikowska, Przemysław Łukasz Kowalczewski
Tytuł: Partial wheat flour replacement with gluten-free flours in bread - quality, texture and antioxidant activity
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2019, vol. 9, no. 3, s. 505-509, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: texture ; crumb structure ; bread quality ; gluten-free flours addition ; antioxidant properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP