logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DRZYMAŁA-CZYŻ SŁAWOMIRA
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Bajerska, Agata Chmurzynska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Sławomira Drzymała-Czyż, Paweł Górnas, Agnieszka Waśkiewicz, Agata Muzsik, Tomasz Podgórski, Paulina Nowaczyk, Małgorzata Woźniewicz
Tytuł: Effects of unextruded and extruded cranberry pomace on selected metabolic parameters in high-fat diet fed rats
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (1), s. 91-100, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: cranberry pomace ; extrusion ; high-fat diet ; metabolic parameters ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/2
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Bajerska, Agata Chmurzyńska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Sławomira Drzymała-Czyż
    Tytuł: Effect of rye bread enriched with tomato pomace on fat absorption and lipid metabolism in rats fed a high-fat diet
    Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 9, s. 1918-1924, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 3 grudnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: wytłoki pomidorowe ; chleb żytni ; żywność funkcjonalna ; dieta wysotłuszczowa ; szczury
    Angielskie słowa kluczowe: tomato pomace ; rye bread ; functional food ; high-fat diet ; rats
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP