logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DOMAŃSKI JAN
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 1998
Autorzy: Jan Domański, Andrzej Łyczyński, Marian Pietrzak, Grażyna Runowska, Daniel Stanisławski
Tytuł: Świnie złotnickie białe ze stad Przybroda i Sielinko w ocenie wartości rzeźnej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1998, 50 (302), s. 67-90, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: fattener ; warm carcass weight ; midline fat measurement ; weight of ham ; specific gravity of ham ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/13
Rok: 1996
Autorzy: Jan Domański, Mieczysław Ratajszczak, Daniel Stanisławski
Tytuł: Kształtowanie się cech rzeźnych u świń rasy złotnickiej białej w Sielinku w latach 1983-1989
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 2, s. 89-103, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; gilts ; late castration ; selection ; meat quality ; slaughter quality ; ham weight ; specific garvity of ham
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/13
Rok: 1996
Autorzy: Jan Domański, Andrzej Łyczyński, Daniel Stanisławski
Tytuł: Płeć, sezon i lata uboju żywca wieprzowego w kształtowaniu wartości odczynów mięsa (pH1, pH24, pH1-24
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 2, s. 69-88, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; season ; years ; meat quality ; salughter quality ; late castration ; initial pH ; final pH ; decrease of pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/13
Rok: 1995
Autorzy: Jan Domański, Janusz Buczyński
Tytuł: Świnie złotnickie białe jako mięsno-szynkowy surowiec rzeźny
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1995, 47 (272), s. 33-48, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/13
Rok: 1994
Autorzy: Jan Domański, Mieczysław Ratajszczak
Tytuł: Wpływ dolewu obcej krwi na cechy jakości mięsa świń rasy złotnickiej białej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1994, 45 (261), s. 83-93, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 1990
Autorzy: Jan Domański, Grażyna Czyżak
Tytuł: Wpływ masy ciała prosiąt odsadzonych na cechy tuczne i rzeźne tuczników
Źródło: Prz. Hod. - 1990, R. 58, 19/20, s. 8-10, bibliogr.
p-ISSN: 0137-4214
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 1990
Autorzy: Ryszard Skrzypek, Jan Domański
Tytuł: Wskaźniki biochemiczne i hematologiczne u świń rasy złotnickiej białej oraz ich związek z przyrostami masy ciała
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1990, 40 (220), s. 113-122, bibliogr., abstr., rez.
p-ISSN: 0137-1770
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 1989
Autorzy: Jan Domański
Tytuł: Znaczenie niektórych czynników w kształtowaniu wartości odczynów (pH1 i pH24) mięsa wieprzowego
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1989, 38 (205), s. 37-49, bibliogr., abstr., rez.
p-ISSN: 0137-1770
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 1986
Autorzy: Ryszard Tratwal, Jan Domański
Tytuł: Kształtowanie się jakości rzeźnej świń rasy złotnickiej białej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1986, 34 (176), s. 177-189, bibliogr., abstr., rez.
p-ISSN: 0137-1770
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 1986
Autorzy: Jan Domański, Ryszard Tratwal
Tytuł: Związek przedubojowej masy ciała z jakością tuszy tuczników mięsno-szynkowych rasy złotnickiej białej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1986, 34 (176), s. 21-38, bibliogr., abstr., rez.
p-ISSN: 0137-1770
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 1984
Autorzy: Jan Domański
Tytuł: Cechy użytkowe a właściwości fizyko-chemiczne mięsa i mikrostruktury mięśni u świń
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1984, 31 (148), s. 16-26, bibliogr., abstr., rez.
p-ISSN: 0137-1770
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 1984
Autorzy: Jan Domański, Ewa Górewicz, Grażyna Maluśka
Tytuł: Masa ciała prosiąt odsadzonych (8 tyg.) a właściwości tuczne, rzeźne i jakość mięsa tuczników mięsnych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1984, 31 (148), s. 27-40, bibliogr., abstr., rez.
p-ISSN: 0137-1770
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 1981
Autorzy: Andrzej Sośnicki, Jan Domański, Marian Pietrzak
Tytuł: Płodowy i pozapłodowy rozwój typów włókien mięśniwoych u zwierząt
Źródło: Prz. Hod. - 1981, R. 49, 23, s. 10-11, 9, il.
p-ISSN: 0137-4214
Charakt. formalna: PA
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP