logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DOLIŃSKA ROMUALDA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2007
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Romualda Dolińska, Wioletta Błaszczak
Tytuł: Analiza mikroskopowa ziarna pszenicy dwu pokoleń wyhodowanych z ziarna poddanego promieniowaniu gamma
W: Problemy agrofizyczne kształtowania środowiska rolniczego i jakości surowców żywnościowych / pod red. Stanisława Nawrockiego, Stanisława Grundasa, Zofii Sokołowskiej.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja Rozwoju Nauk Agrofizycznych, 2007
Szczegóły: s. 106-108, bibliogr.
ISBN: 978-83-60489-04-8
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenica ; promieniowanie gamma ; ziarno ; ziarno napromieniowane ; mikrostruktura ; analiza mikroskopowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2007
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Romualda Dolińska, Wioletta Błaszczak
Tytuł: Analiza mikroskopowa ziarna pszenicy dwu pokoleń wyhodowanych z ziarna ogrzanego mikrofalami
W: Problemy agrofizyczne kształtowania środowiska rolniczego i jakości surowców żywnościowych / pod red. Stanisława Nawrockiego, Stanisława Grundasa, Zofii Sokołowskiej.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja Rozwoju Nauk Agrofizycznych, 2007
Szczegóły: s. 109-111, bibliogr.
ISBN: 978-83-60489-04-8
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenica ; ziarno ; promieniowanie mikrofalowe ; ziarno napromieniowane ; analiza mikroskopowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2006
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Stanisław Grundas, Romualda Dolińska, Justyna Gralik
Tytuł: Wpływ ogrzewania mikrofalowego na niektóre właściwości fizyczne ziarna pszenicy w kolejnych pokoleniach
W: Procesy fizyczne w kształtowaniu środowiska i jakości surowców żywnościowych, Lublin, 11-12.05.2006.
Adres wydawniczy: Lublin : Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego, 2006
Szczegóły: s. 71-72, bibliogr.
ISBN: 83-89969-65-3
Polskie słowa kluczowe: zboża ; ogrzewanie mikrofalowe ; pszenica ; ziarno ; właściwości fizyczne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2006
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Stanisław Grundas, Romualda Dolińska, Justyna Gralik
Tytuł: Wpływ promieniowania gamma (γ) na niektóre właściwości fizyczne ziarna pszenicy w kolejnych pokoleniach
W: Procesy fizyczne w kształtowaniu środowiska i jakości surowców żywnościowych, Lublin, 11-12.05.2006.
Adres wydawniczy: Lublin : Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego, 2006
Szczegóły: s. 69-70, bibliogr.
ISBN: 83-89969-65-3
Polskie słowa kluczowe: zboża ; promieniowanie gamma ; pszenica ; ziarno ; właściwości fizyczne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2004
Autorzy: Romualda Dolińska, Jerzy R. Warchalewski, Justyna Gralik, Tomasz Jankowski
Tytuł: Effect of γ-radiation and microwave heating of wheat grain on some starch properties in irradiated grain as well as in grain of the next generation crops
Źródło: Nahr.-Food. - 2004, vol. 48, no. 3, s. 195-200, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; ziarno ; napromieniowanie ; promieniowanie gamma ; promieniowanie mikrofalowe ; ziarno napromieniowane ; skrobia ; właściwości
Angielskie słowa kluczowe: gamma-radiation ; microwave heating ; starch ; properties ; wheat grain
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.608
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2003
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Romualda Dolińska, Jan Zabielski, Ewa Klockiewicz-Kamińska
Tytuł: Chemical composition and biological activity of oat seeds new lines in relation to agro-environmental factors in 1997-1999
Tytuł równoległy: Skład chemiczny i aktywności biologiczne ziarna owsa nowych rodów w odniesieniu do warunków glebowo-klimatycznych w latach 1997-1999
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2003, 2 (1), s. 5-20, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: zboża ; uprawa roślin ; warunki glebowe ; warunki klimatyczne ; owies ; rody hodowlane ; ziarno ; skład chemiczny ; białka rozpuszczalne ; aktywność biologiczna
Angielskie słowa kluczowe: oat ; grain ; agro-environmental condition ; chemical composition ; extractable protein ; biological activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/9
Rok: 2003
Autorzy: Romualda Dolińska, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Przyszłościowe technologie żywności z udziałem mikrofal i ich wpływ na składniki żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2003, t. 57, 11, s. 2, 4, 6-7, 27, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; technologia żywności ; mikrofale ; obróbka termiczna ; kuchenki mikrofalowe ; energochłonność ; opakowania ; żywność ; składniki odżywcze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2002
Autorzy: Romualda Dolińska, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Wpływ promieniowania gamma i ogrzewania mikrofalowego zastosowanego przed wysiewem na strawność in vitro białek albuminowych ziarna pszenicy I i II pokolenia
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 4 (33), s. 102-116, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenica ; stymulacja przedsiewna ; promieniowanie gamma ; ogrzewanie mikrofalowe ; ziarno ; białka ; albuminy ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; gamma-radiation ; microwave heating ; protein ; albumin ; digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Dolińska, Ewa Klockiewicz-Kamińska, Jan Zabielski, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Charakterystyka technologiczna pierwszego pokolenia ziarna pszenicy poddanego promieniowaniu gamma przed wysianiem
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2001, R. 8, nr 4 (29), s. 23-35, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: zboża ; stymulacja przedsiewna ; promieniowanie gamma ; pszenica ; ziarno ; właściwości chemiczne ; właściwości reologiczne ; mąka pszenna ; wartość wypiekowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP