logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DOBOSZ ANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Anna Dobosz, Piotr Tomasik, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Molecular analysis of retrogradation of corn starches
Źródło: Polymers. - 2019, 11(11), 1764, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2073-4360
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 28 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: amylose ; amylopectin ; plant gums ; relaxometry ; spin-lattice relaxation times ; spin-spin relaxation times
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.164
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2017
Autorzy: Anna Dobosz, Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik, Radosław Lach, Barbara Borczak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Influence of magnetic field on a short- and long-term retrogradation of potato starches of various amylose content
W: Starch Update 2017 : The 9th International Conference on Starch Technology, 27-28 February 2017, Bangkok Trade and Exhibition Convention Centre (BITEC) Bangkok, Thailand, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Khlong Nueng : National Center for Genetic Engineering and Biotechnology, 2017
Szczegóły: s. 64
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Marek Sikora, Anna Dobosz, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Retrogradation process of waxy-starches gels without and with gum Arabic investigates by using 1H NMR method
W: Starch Update 2017 : The 9th International Conference on Starch Technology, 27-28 February 2017, Bangkok Trade and Exhibition Convention Centre (BITEC) Bangkok, Thailand, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Khlong Nueng : National Center for Genetic Engineering and Biotechnology, 2017
Szczegóły: s. 38
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Marek Sikora, Anna Dobosz, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Retrogradacja skrobi kukurydzianych analizowana metodą niskopolowego NMR
W: Żywność dla Przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Materiały Konferencji Naukowej, Wroclaw, 4-5 lipca 2017 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 52
ISBN: 978-83-7717-265-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2015
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Marek Sikora, Magdalena Krystjan, Piotr Tomasik, Anna Dobosz, Edyta M. Kutyła-Kupidura
Tytuł: Zastosowanie metody NMR do analizy wiązania wody w kleikach skrobiowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 6 (103), s. 64-74, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: czas korelacji ; dynamika molekularna ; wiązanie wody ; niskopolowy NMR ; skrobia ziemniaczana ; szybkość relaksacji
Angielskie słowa kluczowe: correlation time ; molecular dynamics of water ; low-field NMR ; potato starch ; relaxation times
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP