logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: DASH INDIRA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Moumita Sahoo, Indira Dash, Ajay Dethose, M.J. Eldin, Kamila Goderska, A.P. Sasikumar, Joo-Won Suh, R. Jayabalan
Tytuł: Potential probiotics from home-made curds of Odisha producing angiotensin converting enzyme (ACE) inhibitory peptides by proteolysis of bovine milk
W: 2nd International Conference on Frontiers in Biological Sciences (InCoFIBS-2015) : Rourkela, Odisha, India, January 22-24, 2015, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Rourkela : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 186
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; bakterie kwasu mlekowego ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; LAB ; fermentation
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Rasu Jayabalan, Jhonson Eldin, Ajay Dethose, S. Satpathi, Moumita Sahoo, Indira Dash, P. Satpathi, S. Mishra, A.P. Sasikumar, Joo-Won Suh, Kamila Goderska
Tytuł: Screening for potential regional specific probiotic bio-therapeutics from human gut microbiota [*]
W: Probiotics. From Bench to Community : 7th-8th March 2015, The Grand, New Delhi, India.
Adres wydawniczy: New Delhi : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 13
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; mikroflora jelit człowieka ; 16s rDNA ; sekwencjonowanie
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; human gut microbiota ; 16s rDNA segencing
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2015
Autorzy: Moumita Sahoo, Banishree Sahoo, Indira Dash, Ajay Dethose, Eldin Jhonson, Jayabalan Rasu, P. Thangaraj, S. Marimuthu, A.P. Sasikumar, Suh Joo-Won, Yang Seung Hwan, Kamila Goderska
Tytuł: Changes in content of tea polyphenols in tea curd (functional food) developed by lactic acid bacteria (LAB) during refrigerated storage
Źródło: Res. J. Pharm. Biol. Chem. Sci. - 2015, vol. 6, iss. 3, s. 406-417, il., bibliogr.
p-ISSN: 0975-8585
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; herbata zielona ; herbata czarna
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; green tea ; black tea ; biogenic amines ; probiotics ; tea curd
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP