logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CZYZAK-RUNOWSKA G
Liczba odnalezionych rekordów: 68



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/68
Rok: 2019
Autorzy: Jakub Cieślak, Lukasz Wodas, Alicja Borowska, Piotr Pawlak, Grazyna Czyzak-Runowska, Jacek Wojtowski, Kamila Puppel, Beata Kuczynska, Mariusz Mackowski
Tytuł: 5'-flanking variants of equine casein genes (CSN1S1, CSN1S2, CSN2, CSN3) and their relationship with gene expression and milk composition
Źródło: J. Appl. Genet. - 2019, vol. 60, no. 1, s. 71-78, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1234-1983 e-ISSN: 2190-3883
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: equine milk ; casein genes ; polymorphism ; gene expression ; milk composition
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.725
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/68
Rok: 2018
Autorzy: Bogusława Łęska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Advances in food fortification with essential fatty acids
W: Food Biofortification Technologies / Ed. by Agnieszka Saeid.
Adres wydawniczy: Boca Raton : CRC Press, 2018
Seria: Contemporary Food Engineering
Szczegóły: s. 119-139, bibliogr.
ISBN: 9781498756594
Polskie słowa kluczowe: żywność wzbogacona ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: fortification food ; fatty acids
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/68
Rok: 2018
Autorzy: Ł. Wodas, M. Maćkowski, A. Borowska, P. Pawlak, K Puppel, B. Kuczyńska, G. Czyżak-Runowska, J. Wójtowski, J. Cieślak
Tytuł: 5'-flanking variants of the equine α-lactalbumin (LALBA) gene - relationship with gene expression and mare's milk composition
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2018, vol. 27, no. 4, s. 317-326, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: mare ; milk ; polymorphism ; gene expression ; whey protein
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.900
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/68
Rok: 2018
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Alicja Niewiadomska, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Quality of fresh and stored mares' milk
Źródło: Mljekarstvo. - 2018, vol. 68, 2, s. 108-115, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 kwietnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: mares' milk ; refrigeration ; freezing, ; shelf life ; microbiology
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/68
Rok: 2017
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Jolanta Komisarek, Monika Okulicz, Daniel Stanisławski, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Meat quality of Limousin young bulls slaughtered at 6, 9 and 12 months of age
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2017, vol. 29, iss. 10, s. 792-798, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: young bulls ; age ; meat quality ; glycolytic potential ; residual glycogen
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.609
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/68
Rok: 2017
Autorzy: J. Mazurkiewicz, L. Hoffmann, G. Czyżak-Runowska, M. Pietrzak, K. Sierpowska, W. Andrzejewski, J. Golski
Tytuł: The effects of diet and feeding techniques on growth factors and meat quality of common carp (Cyprinus carpio)
Źródło: Iran. J. Fish. Sci. - 2017, vol. 16, no. 2, s. 639-653, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1562-2916
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 czerwca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: automatic feeders ; common carp ; feeding by hand ; feeding techniques ; plant protein sources
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.446
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/68
Rok: 2016
Autorzy: O. Matyjewicz, G. Czyzak-Runowska, R. Pankiewicz, B. Leska
Tytuł: Determination of casein, calcium and magnesium in different types of milk
Źródło: Ind. Technol. Eng. - 2016, no. 4 (21), s. 34-40, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2223-3911
Polskie słowa kluczowe: mleko ; kazeina ; wapń
Angielskie słowa kluczowe: milk ; casein ; calcium ; magnesium ; complexometry method ; Walker's method
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/68
Rok: 2016
Autorzy: Ewa Skrzypczak, Grażyna Czyżak-Runowska, Karolina Szulc, Marek Babicz, Sylwia Bielińska-Nowak, Kinga Kropiwiec
Tytuł: Zawartość witaminy C w siarze i mleku loch
W: LXXXI Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Innowacyjność nauk o zwierzętach w XXI wieku" : Warszawa, 21-23 września 2016 roku, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 79
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/68
Rok: 2016
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Bogusława Łęska, Sylwia Bielińska-Nowak, Ewa Skrzypczak
Tytuł: Zmiany laktozy w mlecznych napojach fermentowanych z mleka owczego podczas przechowywania
W: LXXXI Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Innowacyjność nauk o zwierzętach w XXI wieku" : Warszawa, 21-23 września 2016 roku, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 93
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/68
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Jakość higieniczna, wydajność i podstawowy skład mleka owczego w zależności od fazy laktacji
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 1, s. 9-15, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; faza laktacji ; jakość higieniczna
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; lactation stage ; hygienic quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/68
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Janusz Wojtczak, Andrzej Łyczyński, Jacek Wójtowski, Maria Markiewicz-Kęszycka, Daniel Stanisławski, Marek Babicz
Tytuł: Meat quality of crossbred porkers without the gene RYR1Tdepending on slaughter weight
Źródło: Asian Australas. J. Anim. Sci. - 2015, vol. 28, no. 3, s. 398-404, il., bibliogr.
p-ISSN: 1011-2367 e-ISSN: 1976-5517
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
Angielskie słowa kluczowe: acid meat ; cross-breeds ; PSE ; RYR1Tgene ; slaughter ; weight
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.756
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/68
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Joanna Teichert, Grażyna Czyżak-Runowska, Emilia Bagnicka
Tytuł: Evaluation of quality of kefir from milk obtained from goats supplemented with a diet rich in bioactiv compounds
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 6, s. 1343-1349, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 czerwca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: goat ; milk ; kefir ; false flax ; Camelina sativa ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
13/68
Rok: 2015
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Artur Jóźwik, Radosław Pankiewicz, Bogusława Łęska, Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Joanna Marchewka, Emilia Bagnicka
Tytuł: Influence of stage of lactation and year season on composition of mares' colostrum and milk and method and time of storage on vitamin C content in mares' milk
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 11, s. 2279-2286, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; skład chemiczny ; faza laktacji
Angielskie słowa kluczowe: mares' milk ; chemical composition ; stage of lactation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
14/68
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska-Nowak, Marian Pietrzak
Tytuł: Cechy fizykochemiczne sera oraz serwatki z mleka owczego
W: Obecne i przyszłościowe wykorzystanie ras owiec wytworzonych w Polsce po II wojnie światowej : Konferencja naukowa: poświęcona pamięci Profesora Zdzisława Śliwy, twórcy nowych ras owiec, w 20. rocznicę śmierci, Poznań, 24-25 czerwca 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 57
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; sery owcze ; serwatka ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; sheep's cheese ; whey ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/68
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska-Nowak
Tytuł: Skład podstawowy, jakość mikrobiologiczna oraz zawartość witaminy C w mleku owczym w zależności od metody utrwalania
W: Obecne i przyszłościowe wykorzystanie ras owiec wytworzonych w Polsce po II wojnie światowej : Konferencja naukowa: poświęcona pamięci Profesora Zdzisława Śliwy, twórcy nowych ras owiec, w 20. rocznicę śmierci, Poznań, 24-25 czerwca 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 58
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; witamina C
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; vitamin C
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/68
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Emilia Bagnicka
Tytuł: Wybrane cechy fizyko-chemiczne siary owczej w zależności od czsu pobrania
W: Obecne i przyszłościowe wykorzystanie ras owiec wytworzonych w Polsce po II wojnie światowej : Konferencja naukowa: poświęcona pamięci Profesora Zdzisława Śliwy, twórcy nowych ras owiec, w 20. rocznicę śmierci, Poznań, 24-25 czerwca 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 55
Polskie słowa kluczowe: owce ; siara
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; colostrum
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/68
Rok: 2015
Autorzy: Jakub Cieslak, Mariusz Mackowski, Grazyna Czyzak-Runowska, Jacek Wojtkowski, Kamila Puppel, Beata Kuczynska, Piotr Pawlak
Tytuł: Screening for the most suitable reference genes for gene expression studies in equine milk somatic cells
Źródło: PloS One. [Dokument elektroniczny]. - 2015, vol. 10, iss. 10, e0139688, il., bibliogr.
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0139688
e-ISSN: 1932-6203
Polskie słowa kluczowe: ekspresja genów ; mleko
Angielskie słowa kluczowe: gene expression ; milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.057
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
18/68
Rok: 2014
Autorzy: Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Adam Cieślak, Małgorzata Szumacher-Strabel, Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Joanna Teichert
Tytuł: Produkcja mleka owczego i koziego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność : Konferencja naukowa: Innowacyjne linie produktów spożywczych pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o właściwościach prozdrowotnych - oferta dla przemysłu, POLAGRAFOOD 2014, Poznań, 29-30.09.2014.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 20-30, il., bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: owce ; kozy ; mleko ; lnianka ; DDGS ; MUFA ; PUFA ; CLA
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/68
Rok: 2014
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Zmiany jakościowe mleka owczego w zależności od fazy laktacji
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Konferencja Naukowa, Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytet Przyrodniczy, 2014
Szczegóły: s. 47
Polskie słowa kluczowe: owce ; mleko ; faza laktacji
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/68
Rok: 2014
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Jacek Wójtowski, Grażyna Czyżak-Runowska, Beata Kuczyńska, Kamila Puppel, Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Artur Jóźwik, Emilia Bagnicka
Tytuł: Concentration of selected fatty acids, fat-soluble vitamins and β-carotene in late lactation mares' milk
Źródło: Int. Dairy J. - 2014, vol. 38, iss. 1, s. 31-36, bibliogr.
p-ISSN: 0958-6946 e-ISSN: 1879-0143
Polskie słowa kluczowe: klacz ; mleko klaczy
Angielskie słowa kluczowe: organic dairy ; physiological aspects ; cholesterol content ; nursing mares ; bovine milk ; breast milk ; fish oil ; supplementation ; linseed ; profiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.008
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
21/68
Rok: 2014
Autorzy: R. Steppa, K. Szkudelska, J. Wójtowski, M. Stanisz, M. Szumacher-Strabel, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Markiewicz-Kęszycka, M. Pietrzak
Tytuł: The metabolic profile of growing lambs fed diets rich in unsaturated fatty acids
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2014, vol. 98, iss. 5, s. 914-920, bibliogr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: owce ; hormony ; kwasy tłuszczowe ; profil metaboliczny ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; hormone ; fatty acids ; metabolic profile ; feeding
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.406
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
22/68
Rok: 2014
Autorzy: Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Joanna Teichert, Grażyna Czyżak-Runowska, Dorota Cais-Sokolińska, Adam Cieślak, Małgorzata Szumacher-Strabel, Emilia Bagnicka
Tytuł: The effect of false flax (Camelina sativa) cake dietary supplementation in dairy goats on fatty acid profile of kefir
Źródło: Small Ruminant Res. - 2014, vol. 122, 1/3, s. 44-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2014].
Angielskie słowa kluczowe: goats ; nutrition ; false cake ; Camelina sativa ; milk ; kefir ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.125
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
23/68
Rok: 2014
Autorzy: Jan Mazurkiewicz, Grażyna Czyżak-Runowska, Wojciech Andrzejewski, Marian Pietrzak, Katarzyna Przybylska, Katarzyna Żołnierewicz
Tytuł: Jak ocenić jakość mięsa karpi?
W: Szkolenie producentów ryb : Polskie Towarzystwo Rybackie, 19-21 luty 2014 roku, Licheń Stary, Materiały szkoleniowe.
Adres wydawniczy: Licheń Stary : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 180-186
Polskie słowa kluczowe: karp ; mięso ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/68
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, J. Wójtowski, R. Danków, J. Teichert, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: Profil kwasów tłuszczowych kefiru z mleka kóz żywionych suplementem makucha z lnianki (Camelina sativa)
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 152-153, bibliogr.
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/68
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Adam Cieślak, Grażyna Czyżak-Runowska, Małgorzata Szumacher-Strabel, Romualda Danków, Marek Stanisz, Sylwia Bielińska
Tytuł: Suplementy dawek pokarmowych małych przeżuwaczy podwyższające zawartość składników bioaktywnych mleka
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 39-49, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: owce ; kozy ; mleko owcze ; mleko kozie ; lnianka ; wywar zbożowy suszony ; nienasycone kwasy tłuszczowe ; sprzężony kwas linolowy
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/68
Rok: 2013
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, Paulina Lipińska, Jacek Wójtowski
Tytuł: Fatty acid profile of milk - a review
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2013, vol. 57, no. 2, s. 135-139, bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870 e-ISSN: 2300-3235
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 10 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: ruminants ; milk ; fatty acids ; diet ; human
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.365
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
27/68
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, J. Wójtowski, R. Danków, J. Teichert, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: The effect DDGS supplemented diet on fatty acid profile in acid-renned goat cheese
W: Goat milk quality : Regional IGA Conference 2013 in Tromsø, Norway, Abstracts.
Szczegóły: s. 39
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
28/68
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, J. Wójtowski, R. Danków, J. Teichert, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Szumacher-Strabel
Tytuł: The effect of false cake (Camelina sativia) diet supplementation in dairy goats of fatty acid profile of kefir
W: Goat milk quality : Regional IGA Conference 2013 in Tromsø, Norway, Abstracts.
Szczegóły: s. 53
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
29/68
Rok: 2013
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Jacek Wójtowski, Beata Kuczyńska, Kamila Puppel, Grażyna Czyżak-Runowska, Emilia Bagnicka, Nina Strzałkowska, Artur Jóźwik, Józef Krzyżewski
Tytuł: Chemical composition and whey protein fraction of late lactation mares' milk
Źródło: Int. Dairy J. - 2013, vol. 31, iss. 2, s. 62-64, bibliogr.
p-ISSN: 0958-6946
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 11 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: entropy ; genetic markers ; mutual information ; prolificacy ; sheep
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.297
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
30/68
Rok: 2011
Autorzy: J. Mazurkiewicz, A. Przybył, G. Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Cold-pressed rapeseed cake as a component of the diet of common carp (Cyprinus carpio L.): effects on growth, nutrient utilization, body composition and meat quality
Źródło: Aquac. Nutr. - 2011, vol. 17, iss. 4, s. 387-394, il., bibliogr.
p-ISSN: 1353-5773
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: carp diet ; cold-pressed rapeseed cake ; common carp ; Cyprinus carpio ; meat quality of carp ; slaughter traits
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.179
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
31/68
Rok: 2011
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, E. Poławska, Artur Jóźwik, Sylwia Bielińska, Joanna Marchewka, Jacek Wójtowski
Tytuł: Jakość mleka klaczy oraz zmiany wybranych składników chemicznych w zależności od metody przechowywania mleka
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Lublin - Zwierzyniec, 7-9 września 2011.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 19-20
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; jakość higieniczna ; skład podstawowy ; witamina C ; cholesterol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/68
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Bielińska, Jacek Wójtowski, Maria Markiewicz-Kęszycka, Piotr Ślósarz, Andrzej Łyczyński, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Zależność budowy morfologicznej sutka monitorowanego techniką USG z jakością cytologiczną i mikrobiologiczną mleka owiec
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Lublin - Zwierzyniec, 7-9 września 2011.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 27-28
Polskie słowa kluczowe: budowa morfologiczna sutka ; mleko owcze ; jakość cytologiczna ; jakość mikrobiologiczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/68
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Evaluation of variations in principal indices of the culinary meat quality obtained from young bulls of various breeds
Tytuł równoległy: Ocena zróżnicowania podstawowych wskaźników jakości mięsa kulinarnego pozyskiwanego z młodych byczków różnych ras
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (2), s. 133-149, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: wartość rzeźna ; mięso wołowe ; skład podstawowy ; pH
Angielskie słowa kluczowe: slaughter value ; basic composition of meat ; beef meat ; pH value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
34/68
Rok: 2010
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
Źródło: J. Cent. Eur. Agric. [Dokument elektroniczny]. - 2010, vol. 11, no. 1, s. 105-112, bibliogr.
https://jcea.agr.hr/volumes.php?lang=en&search=Article%3A826
p-ISSN: 1332-9049
Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat quality ; pork meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
35/68
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Grażyna Runowska, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Estimation of selected porcine meat quality indicators on the basis of electrical conductivity measured 24 hours post-slaughter
Tytuł równoległy: Wybrane parametry jakości mięsa wieprzowego szacowane na podstawie pomiarów jego przewodności elektrycznej mierzonej 24 h po uboju
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 1, s. 51-57, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Animal Science Papers and Reports" [dostęp: 10 sierpnia 2009]
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tusze wieprzowe ; mięso wieprzowe ; jakość ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat ; quality ; pigs ; porcine
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
36/68
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Edyta Juszczuk-Kubiak, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Wpływ genu m-kalpainy na przebieg procesu proteolizy i kruchość mięsa bydła rzeźnego
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 110-111
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; byczki ; proteoliza ; kruchość ; MHC ; elektroforeza
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
37/68
Rok: 2008
Autorzy: Magda Fabian, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Agnieszka Iwanowska, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska
Tytuł: Analysis of physicochemical changes in meat of bulls of differing bredd and age
Tytuł równoległy: Analiza przemian fizykochemicznych w mięsie byczków zróżnicowanych pod względem rasy i wieku
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 49
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: bulls ; breed ; age ; water holding capacity ; tenderness
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
38/68
Rok: 2008
Autorzy: Grażyna Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 120
ISBN: 978-83-61314-24-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
39/68
Rok: 2008
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Evaluation of the diversification of major culinary meat quality indices obtained from young slaughter cattle
Tytuł równoległy: Ocena zróżnicowania podstawowych wskaźników jakości mięsa kulinarnego pozyskiwanego z młodego bydła rzeźnego
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 41
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: young cattle ; slaughter value ; dissection ; basic composition of meat ; pH value
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
40/68
Rok: 2008
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska
Tytuł: Protein proteolysis and meat tenderness of young slaughter bulls of different breed and age
Tytuł równoległy: Proteoliza białek a kruchość mięsa młodego bydła rzeźnego zróżnicowanego pod względem rasy i wieku
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 40
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar proteins ; proteolysis ; SDS-PAGE ; immunoblotting ; tenderness
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
41/68
Rok: 2007
Autorzy: E. Pospiech, A. Łyczyński, B. Grześ, B. Mikołajczak, E. Iwańska, G. Czyżak-Runowska, E. Rzosińska
Tytuł: A comparison of physico-chemical properties of meat coming from young bulls of varied origin and age
W: Proceedings of 53nd International Congress of Meat Science and Technology / Ed. Guanghong Zhou, Weili Zhang.
Adres wydawniczy: Beijing : China Agricultural University Press, 2007
Szczegóły: s. 627-628, il., bibliogr.
ISBN: 978-7-81117-239-3
Angielskie słowa kluczowe: beef meat quality ; physico-chemical properties of meat ; tenderness
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
42/68
Rok: 2007
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Możliwości doskonalenia i kształtowania wartości rzeźnej i jakości mięsa wieprzowego
Źródło: Prz. Hod. - 2007, R. 75, 2, s. 9-13
p-ISSN: 0137-4214
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; zwierzęta rzeźne ; wartość rzeźna ; mięso wieprzowe ; jakość ; czynniki genetyczne ; czynniki środowiskowe ; czynniki żywieniowe ; warunki utrzymania ; obrót zwierzętami ; ubój zwierząt ; postępowanie poubojowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
43/68
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Quality of porcine meat in relation to pig genotype and intramuscular fat content
Tytuł równoległy: Jakość mięsa wieprzowego w zależności od genotypu i poziomu tłuszczu śródmięśniowego (IMF)
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2006, vol. 24, suppl. 2, s. 195-204, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Artykuł przedstawiony na: III Conference "Genetic and Environmental Possibilities of Adjusting the Slaughter Value and Meat Quality of Animals to Consumers' Requirements", 7-8 September 2006, Lublin-Krasnobród, Poland.
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; genotypes ; intramuscular fat ; meat quality
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
44/68
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Runowska, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Maria Koćwin-Podsiadła
Tytuł: Pork meat quality in line 990 and 890 pigs compared with Danish crossbred pigs [(L x Y) x Du]
Tytuł równoległy: Porównanie jakości mięsa wieprzowego świnii linii 990 i 890 z mięsem świń duńskich [(L x Y) x Du]
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2006, vol. 6, no. 2, s. 277-282, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
45/68
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Maria Koćwin-Podsiadła
Tytuł: Jakość mięsa wieprzowego w zależności od genotypu i poziomu tłuszczu śródmięśniowego
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Konferencja Naukowa, Lublin - Krasnobród, 7-8 września 2006.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2006
Szczegóły: s. 35
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
46/68
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Możliwości doskonalenia i kształtowania wartości rzeźnej i jakości mięsa wieprzowego
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Konferencja Naukowa, Lublin - Krasnobród, 7-8 września 2006.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2006
Szczegóły: s. 15
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
47/68
Rok: 2006
Autorzy: Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Grażyna Runowska, Ewa Rzosińska
Tytuł: Porównanie jakości mięsa i jego składu podstawowego byczków o zróżnicowanym pochodzeniu i wieku
Tytuł równoległy: Comparison of quality and basic composition of meat from bulls of different breed and age
W: Mięso w Przetwórstwie i Żywieniu Człowieka : Konferencja Naukowa, Lublin, 21-22.09.2006, (materiały konferencyjne).
Adres wydawniczy: Lublin : Akademia Rolnicza, 2006
Szczegóły: s. 107-108
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
48/68
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Wojciech Kapelański, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Grażyna Runowska, Ewa Rzosińska
Tytuł: Porównanie udziału izoform łańcuchów ciężkich miozyny w tkance mięśniowej bydła i świń w odniesieniu do właściwości mięsa
Tytuł równoległy: Comparison of myosin haevy chains izoforms share in the muscletissue of pigs and bulls in relation to the properties of meat
W: Mięso w Przetwórstwie i Żywieniu Człowieka : Konferencja Naukowa, Lublin, 21-22.09.2006, (materiały konferencyjne).
Adres wydawniczy: Lublin : Akademia Rolnicza, 2006
Szczegóły: s. 59-62
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
49/68
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Stanisław Wajda, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ
Tytuł: Effect of environmental conditions on pork meat quality - a review
Tytuł równoległy: Wpływ czynników środowiskowych na jakość mięsa wieprzowego - artykuł przeglądowy
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, no. 2, s. 109-116, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; environmental factors ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
50/68
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Maria Koćwin-Podsiadła, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Zależność pomiędzy zróżnicowaną podatnością świń na stres a kruchością mięsa i szybkością degradacji titiny
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 2006, t. 44, 2, s. 25-31, bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Polskie słowa kluczowe: wieprzowina ; kruchość ; titina natywna (T1) ; produkty degradacji titint T1
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
51/68
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Wojciech Kapelański, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Maria Bocian
Tytuł: Jakość mięsa loch pierwiastek w zależności od masy tuszy
Tytuł równoległy: Meat quality of primiparous gilts in relation to carcass weight
W: Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń : III Międzynarodowa Konferencja / Red. nauk. Wojciech Kapelański.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2006
Szczegóły: s. 187
ISBN: 83-89334-48-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
52/68
Rok: 2006
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Andrzej Frankiewicz, Katarzyna Mroczyk
Tytuł: Ocena jakości mięsa świnii Linii 990 i 890
Tytuł równoległy: Meat quality assessment of fatteners from 990 and 890 lines
W: Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń : III Międzynarodowa Konferencja / Red. nauk. Wojciech Kapelański.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2006
Szczegóły: s. 170
ISBN: 83-89334-48-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
53/68
Rok: 2006
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Andrzej Frankiewicz, Anna Bestyńska
Tytuł: Wartość rzeźna świń Linii 990 i 890
Tytuł równoległy: Slaughtter value of fatteners of 990 and 890 lines
W: Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń : III Międzynarodowa Konferencja / Red. nauk. Wojciech Kapelański.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2006
Szczegóły: s. 171
ISBN: 83-89334-48-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
54/68
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Frankiewicz, Anna Bestyńska, Andrzej Łyczyński, Grażyna Czyżak-Runowska, Paweł Antosik
Tytuł: Wpływ stosowania wytłoku rzepakowego w mieszankach na wyniki produkcyjne u warchlaków
Tytuł równoległy: Effect of apply of rape extruded in mixture on weaners production results
W: Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń : III Międzynarodowa Konferencja / Red. nauk. Wojciech Kapelański.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2006
Szczegóły: s. 135
ISBN: 83-89334-48-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
55/68
Rok: 2005
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Comparison of different types of pork meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 95-98, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: carcass traits ; meat quality ; RFN ; PSE ; ASE ; DFD
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
56/68
Rok: 2005
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Correlations between electrical conductivity and quality parameters of pork meat
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 99-102, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; pork meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
57/68
Rok: 2005
Autorzy: Ewa Iwańska, Edward Pospiech, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Effect of protein changes on pork tenderness
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 63-66, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: tenderness ; pork ; muscle proteins ; titin ; troponin T ; myosin
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
58/68
Rok: 2005
Autorzy: A. Łyczyński, E. Pospiech, G. Czyżak-Runowska, E. Rzosińska, B. Grześ, B. Mikołajczak, E. Iwańska, P. Ślósarz
Tytuł: Comparison of different types of pork meat quality
Tytuł równoległy: Porównanie różnych typów jakościowuch mięsa wieprzowego
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 71
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
59/68
Rok: 2005
Autorzy: A. Łyczyński, E. Pospiech, E. Rzosińska, G. Czyżak-Runowska, B. Grześ, B. Mikołajczak, E. Iwańska, P. Ślósarz
Tytuł: Correlations between electrical conductivity and quality parameters of pork meat
Tytuł równoległy: Zależności między przewodnictwem elektrycznym mięsa wieprzowego a jego wyróżnikami jakościowymi
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 72
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
60/68
Rok: 2005
Autorzy: E. Iwańska, E. Pospiech, B. Mikołajczak, B. Grześ, M. L. Greaser, A. Łyczyński, G. Czyżak-Runowska
Tytuł: Effect of protein changes on pork tenderness
Tytuł równoległy: Wpływ zmian zachodzących w białkach na kruchość mięsa świń
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 47-48
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
61/68
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Grażyna Czyżak-Runowska, Marian Pietrzak
Tytuł: Carcass weight and selected pork slaughter and meat quality traits
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 241-246, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; carcass weight ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
62/68
Rok: 2004
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Gender of porkers, their fattening and slaughter traits and meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 217-222, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: porkers ; gender ; fattening traits ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
63/68
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Level of intramuscular fat and selected slaughter traits and pork meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 235-239, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; intramuscular fat ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
64/68
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Marian Pietrzak
Tytuł: Masa tuszy a wybrane cechy rzeźne i jakość mięsa wieprzowego
Tytuł równoległy: Relationship between carcass weight and selected slaughter and meat quality traits in pigs
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 248-249
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
65/68
Rok: 2004
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Płeć tuczników a ich cechy tuczne, rzeźne i jakość mięsa
Tytuł równoległy: Relationship between sex of fatteners and their fattening, slaughter and meat quality traits
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 251-252
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
66/68
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Poziom tłuszczu śródmięśniowego a wybrane cechy rzeźne i jakość mięsa wieprzowego
Tytuł równoległy: Relationship between the intramuscular fat level and selected slaughter and pork quality traits
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 250-251
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
67/68
Rok: 1998
Autorzy: Jan Domański, Andrzej Łyczyński, Marian Pietrzak, Grażyna Runowska, Daniel Stanisławski
Tytuł: Świnie złotnickie białe ze stad Przybroda i Sielinko w ocenie wartości rzeźnej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1998, 50 (302), s. 67-90, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: fattener ; warm carcass weight ; midline fat measurement ; weight of ham ; specific gravity of ham ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
68/68
Rok: 1990
Autorzy: Jan Domański, Grażyna Czyżak
Tytuł: Wpływ masy ciała prosiąt odsadzonych na cechy tuczne i rzeźne tuczników
Źródło: Prz. Hod. - 1990, R. 58, 19/20, s. 8-10, bibliogr.
p-ISSN: 0137-4214
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP