logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CZERNIAK ADRIAN
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2017
Autorzy: Kamil Czerniak, Krzysztof Dwiecki, Łukasz Majchrzycki, Adrian Czerniak, Wojciech Białas
Tytuł: Synthesis and application of ammonium-based poly(ionic liquids) as novel cationic flocculants
Źródło: Chem. Pap. - 2017, vol. 71, no. 3, s. 639-646, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0366-6352 e-ISSN: 1336-9075
Angielskie słowa kluczowe: ionic liquid ; photopolymerization ; flocculation ; yeast
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.963
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/10
Rok: 2016
Autorzy: Wojciech Białas, Adrian Czerniak, Anna Dobrowolska, Joanna Wojciechowska, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Controlling microbial growth in innovative dietary supplement based on the biomass of yeast Yarrowia lipolytica
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2016, vol. 5, no. 5, s. 389-395, il., bibliogr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: Yarrowia lipolytica ; kawitacja ; pasze płynne ; stabilność mikrobiologiczna ; konserwanty
Angielskie słowa kluczowe: Yarrowia lipolytica ; cavitation ; liquid feed ; microbial stability ; preservatives
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2015
Autorzy: Wojciech Białas, Dagmara Leśniak, Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Kondrad Celka
Tytuł: Zastosowanie polipropylenowych membran mikrofiltracyjnych do otrzymywania emulsji
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2015, t. 20, nr 2, s. 167-173, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: emulsja ; membrana hydrofobowa ; mikrofiltracja
Angielskie słowa kluczowe: emulsion ; hydrophobic membrane ; microfiltration
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2015
Autorzy: Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Wojciech Białas, Tomasz Jankowski
Tytuł: Improvement of oxidative stability of menhaden fish oil by microencapsulation within biocapsules formed of yeast cells
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, pt. A, s. 2-11, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: drożdże ; mikrokapsułkowanie ; olej rybny
Angielskie słowa kluczowe: fish oil ; microencapsulation ; Saccharomyces cerevisiae ; encapsulation efficiency ; oxidative stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/10
Rok: 2015
Autorzy: Wojciech Białas, Adrian Czerniak, Anna Dobrowolska, Joanna Wojciechowska, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Poprawa stabilności mikrobiologicznej innowacyjnego suplementu diety opartego na biomasie drożdży Yarrowia lipolytica
Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2015, t. 70, nr 1, s. 5-20, il., bibliogr.
p-ISSN: 2083-5809
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: stabilność mikrobiologiczna ; benzoesan sodu ; Yarrowia lipolytica ; kawitacja
Angielskie słowa kluczowe: microbial stability ; sodium benzoate ; Yarrowia lipolytica ; cavitation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/10
Rok: 2014
Autorzy: Wojciech Białas, Adrian Czerniak, Daria Szymanowska-Powałowska
Tytuł: Kinetic modeling of simultaneous saccharification and fermentation of corn starch for ethanol production
Źródło: Acta Biochim. Pol. - 2014, vol. 61, no. 1, s. 153-162, il., bibliogr.
p-ISSN: 0001-527X e-ISSN: 1734-154X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: skrobia natywna ; optymalizacja ; kinetyka ; jednoczesna hydroliza i fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: native starch ; optimization ; modeling ; simultaneous saccharification and fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.153
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/10
Rok: 2013
Autorzy: Daria Szymanowska-Powałowska, Katarzyna Leja, Adrian Czerniak, Wojciech Białas
Tytuł: Scale-up of an anaerobic 1,3-propanediol production by Clostridium butyricum DSP1 from crude glycerol
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 151
Angielskie słowa kluczowe: bath culture ; Clostridium butyricum ; glycerol ; scale-up ; 1,3-propanediol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2013
Autorzy: Mariusz Lesiecki, Adrian Czerniak, Dagmara Leśniak, Ewelina Płóciennik
Tytuł: Optymalizacja produkcji 2,3-butanodiolu przez szczep Bacillus licheniformis NCIMB 8059 metodą płaszczyzny odpowiedzi
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 2, s. 121-128, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: 2,3-butanodiol ; Bacillus licheniformis ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: 2,3-butanediol ; Bacillus licheniformis ; response surface method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2013
Autorzy: Adrian Czerniak, Tomasz Jankowski
Tytuł: Mikrokapsułkowanie α-tokoferolu wewnątrz komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 21, nr 6 (91), s. 151-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; mikrokapsułkowanie ; witamina E ; Saccharomyces cerevisiae ; RSM
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; vitamin E ; Saccharomyces cerevisiae ; microencapsulation ; RSM
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/10
Rok: 2011
Autorzy: Adrian Czerniak, Łukasz Łakowiecki, Tomasz Jankowski
Tytuł: Mikrokapsułkowanie olejków eterycznych w naturalnych pojemnikach z drożdży piekarskich
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 55
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP