logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CZARNECKA M
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2009
Autorzy: M. Czarnecka, M. Kubaczyk, M. Gumienna
Tytuł: Wpływ wybranych parametrów słodu i procesu zacierania na stopień odfermentowania piwa
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : III Ogólnopolska Konferencja Naukowo - Szkoleniowa, Puławy, 27-28 października 2009.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy, 2009
Szczegóły: s. 28-29, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: słód ; właściwości ; jakość ; zacieranie ; piwo ; odfermentowanie ; stopień odfermentowania
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2008
Autorzy: A. Szwengiel, M. Czarnecka, K. Pawlak, Z. Czarnecki
Tytuł: Antioxidant and FE 2+ binding activity of chosen polysaccharides
W: XXXVIII ESNA Annual Meeting : Particular focus of the conference: New methods in agricultural improvement and hazard assessment, Kraków - Poland, 27-31 August 2008, Book of abstracts / [oprac. red. Danuta Dobrowolska].
Adres wydawniczy: Kraków : Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy, 2008
Szczegóły: s. 47
ISBN: 83-60127-99-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2008
Autorzy: M. Gumienna, M. Lasik, M. Czarnecka, Z. Czarnecki
Tytuł: Influence of plant extracts addition on the human fecal microflora and selective food compounds in the digestion process
W: XXXVIII ESNA Annual Meeting : Particular focus of the conference: New methods in agricultural improvement and hazard assessment, Kraków - Poland, 27-31 August 2008, Book of abstracts / [oprac. red. Danuta Dobrowolska].
Adres wydawniczy: Kraków : Instytut Zootechniki - Państwowy Instytut Badawczy, 2008
Szczegóły: s. 36
ISBN: 83-60127-99-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2005
Autorzy: M. Gumienna, M. Czarnecka, B. Górna, Z. Czarnecki
Tytuł: Wpływ procesów fermentacji na zmiany zawartości polifenoli w nasionach roślin strączkowych
W: Technologia i Biotechnologia Żywności - teraźniejszość i przyszłość : XXXVI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Szczecin, 13-14 września 2005, Streszczenia referatów i doniesień.
Adres wydawniczy: Szczecin : Akademia Rolnicza, 2005
Szczegóły: s. 63
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2004
Autorzy: A. Szwengiel, M. Czarnecka, L. Żmuda-Szura, Z. Czarnecki
Tytuł: Wpływ warunków środowiskowych na syntezę lewanu "in vitro"
W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne : XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Łódź, 21-22 IX 2004.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej ; Oddział Łódzki Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2004
Szczegóły: s. 117
ISBN: 83-912026-5-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP