logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHUDY SYLWIA
Liczba odnalezionych rekordów: 51



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/51
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Application of microwave vacuum drying for snack production: Characteristics of pure cheese puffs
Źródło: Int. J. Dairy Technol. - 2019, vol. 72, iss. 1, s. 82-88, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1364-727X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: puff ; crisp ; snack ; expanded cheese ; vacuum microwave drying
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.225
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/51
Rok: 2018
Autorzy: D. Cais-Sokolińska, R. Danków, P. Bierzuńska, Ł. K. Kaczyński, S. Chudy, J. Teichert, A. Dobek, E. Skotarczak, J. Pikul
Tytuł: Freezing point and other technological properties of milk of the Polish Coldblood horse breed
Źródło: J. Dairy Sci. - 2018, vol. 101, iss. 11, s. 9637-9646, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-0302
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: freezing point ; mare milk ; technological properties ; lactation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.749
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/51
Rok: 2018
Autorzy: Sylwia Chudy, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Agnieszka Makowska, Joanna Teichert
Tytuł: The attempt to create a meat-and-cheese-and-tomato waffle powder
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 43
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/51
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Makowska, Hanna Maria Baranowska, Jan Michniewicz, Sylwia Chudy, Przemysław Łukasz Kowalczewski
Tytuł: Triticale extrudates - changes of macrostructure, mechanical properties and molecular water dynamics during hydration
Źródło: J. Cereal Sci. - 2017, vol. 74, s. 250-255, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: extrusion ; hydration ; 1H NMR ; relaxation time
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.302
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/51
Rok: 2016
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Sylwia Chudy, Ryszard Kowalski, Magdalena Montowska
Tytuł: Jakość sensoryczna przetworów mięsnych z udziałem suszonych skwarek wieprzowych
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 48
Polskie słowa kluczowe: wędliny podrobowe ; suszone skwarki wieprzowe ; tekstura ; analiza sensoryczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/51
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek
Tytuł: Pomiar barwy produktów mleczarskich
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 53
Polskie słowa kluczowe: barwa ; CIE Lab ; masło ; ser podpuszczkowy ; liczebność próby
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/51
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Makowska, Przemysław Kowalczewski, Sylwia Chudy, Grzegorz Galiński, Jan Michniewicz
Tytuł: Wartość żywieniowa ekstrudatów pszenżytnich na podstawie badań in vivo
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 102
Polskie słowa kluczowe: badania in vivo ; ekstruzja ; parametry strawnościowe ; pszenżyto
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/51
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Changes in selected oxysterols in powdered foodstuffs
Źródło: Mljekarstvo. - 2016, vol. 66, 1, s. 66-72, bibliogr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: oxysterols ; powdered foodstuffs ; food concentrates
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.631
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/51
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Makowska, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grzegorz Galiński, Sylwia Chudy, Jan Michniewicz
Tytuł: Wartość żywieniowa ekstrudatów pszenżytnich na podstawie badań in vivo
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 70-79, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: badania in vivo ; ekstruzja ; parametry strawnościowe ; pszenżyto
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/51
Rok: 2016
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Małgorzata Gumienna, Ryszard Kowalski, Magdalena Montowska, Sylwia Chudy
Tytuł: Jakość sensoryczna kiełbasy typu parówkowa z udziałem suszonego bobu fermentowanego
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 105-117, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: bób fermentowany ; tłuszcz ; ocena sensoryczna ; wędliny drobno rozdrobnione
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/51
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek
Tytuł: Pomiar barwy produktów mleczarskich
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 85-96, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: CIELab ; liczebność próby ; barwa ; masło ; ser podpuszczkowy dojrzewający
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/51
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Magdalena Rudzińska, Agnieszka Makowska
Tytuł: The effect of storage on physicochemical properties of spray-dried milk, egg and milk-egg mixture
Tytuł równoległy: Wpływ przechowywania na cechy fizykochemiczne mleka, jaj i mieszanki mleczno-jajowej w proszku
Źródło: Acta Agrophys. - 2015, vol. 22, 1, s. 17-26, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 czerwca 2015].
Polskie słowa kluczowe: koncentraty w proszku ; mleko w proszku ; jaja w proszku ; mieszanka mleczno-jajowa ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: powdered food ; milk-egg mixture ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/51
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Makowska, Anna Polcyn, Sylwia Chudy, Jan Michniewicz
Tytuł: Application of oat, wheat and rye bran to modify nutritional properties, physical and sensory characteristics of extruded corn snacks
Tytuł równoległy: Wykorzystanie otrąb owsianych, pszennych i żytnich do kształtowania właściwości dietetycznych, cech fizycznych i sensorycznych ekstrudowanych przekąsek kukurydzianych
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (4), s. 375-386, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: ekstruzja ; otręby ; błonnik pokarmowy ; testy lepkości ; jakość ; temperatura kleikowania
Angielskie słowa kluczowe: extrusion ; bran ; dietary fibre ; critical paste test ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/51
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Recognition of Polish protected designation of origin and protected geographical indication cheeses
Tytuł równoległy: Znajomość polskich serów z chronioną nazwą pochodzenia i chronionym oznaczeniem geograficznym
Źródło: Gospod. Rynek Eduk. - 2015, vol. 16, no. 2, s. 46-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-5576
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 października 2015]
Polskie słowa kluczowe: PDO ; PGI ; sery ; konsumenci ; ankieta
Angielskie słowa kluczowe: PDO ; PGI ; cheeses ; consumers ; survey
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/51
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Effects of storage on lipid oxidation in milk and egg mixed powder
Źródło: J. Food Nutr. Res. - 2015, vol. 54, no. 1, s. 31-40, bibliogr.
p-ISSN: 1336-8672 e-ISSN: 1338-4260
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: milk powder ; egg mix powder ; storage ; lipid oxidation ; oxycholesterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.676
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/51
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Jakość handlowa polskiego masła
Źródło: Kwart. Prawo-Społ.-Ekon. - 2015, nr 1, s. 15-25
p-ISSN: 2392-1838 e-ISSN: 2450-0070
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: masło ; prawo żywnościowe ; zafałszowania masła ; kontrola żywności ; badania konsumenckie masła
Angielskie słowa kluczowe: butter ; adulteration of butter ; food inspection ; butter consumet research
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/51
Rok: 2014
Autorzy: Sylwia Chudy
Tytuł: Development of coffee market and changes in coffee consumption among Poles
Tytuł równoległy: Rozwój rynku kawy i zmiany w jej konsumpcji wśród Polaków
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2014, 4 (34), s. 41-51, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kawa ; konsumenci ; środki zabielające ; ankieta ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: coffee ; consumers ; coffee whiteners ; survey ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG, POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/51
Rok: 2014
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Twaróg i ser smażony - wczoraj i dziś
Źródło: Zesz. Wiej. - 2014, z. 20, s. 167-175
p-ISSN: 1506-6541
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: ser smażony ; produkcja ; konsumpcja ; dziedzictwo kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/51
Rok: 2013
Autorzy: Sylwia Chudy, Urszula Gierałtowska
Tytuł: Produkty tradycyjne i regionalne z perspektywy szczecińskich studentów
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 1 (27), s. 45-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: konsumenci ; żywność tradycyjna ; żywność regionalna
Angielskie słowa kluczowe: consumers ; regional foods ; traditional foods
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
20/51
Rok: 2009
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Sylwia Chudy
Tytuł: Spółki sektora spożywczego na tle innych spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie - ujęcie statystyczne
W: Problemy przedsiębiorstw w ujęciu interdyscyplinarnym / Pod red. Jarosława Gresera, Jakuba Kępińskiego, Joanny Schmidt.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet im. Adama Mickiewicza, 2009
Szczegóły: s. 41-48, il.
ISBN: 978-83-926311-7-0
Liczba arkuszy: 0,5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/51
Rok: 2008
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Małgorzata Sobczak, Sylwia Chudy
Tytuł: Kontrola żywności ekologicznej
Źródło: Hand. Wewn. - 2008, nr 1 (312), s. 23-28, abstr., rez.
p-ISSN: 0438-5403
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
22/51
Rok: 2008
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Małgorzata Sobczak, Sylwia Chudy
Tytuł: Kontrola ekologicznej żywności
Źródło: Probl. Jak. - 2008, R. 40, 4, s. 48-51
p-ISSN: 0137-8651
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/51
Rok: 2008
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Edyta Kowalska
Tytuł: Charakterystyka koncentratu mleczno-jajowego podczas przechowywania
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2008, 4 (17), s. 63-76, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: koncentraty spożywcze ; proszek mleczno-jajowy ; kwasy tłuszczowe ; sterole ; oksysterole
Angielskie słowa kluczowe: food concentrates ; milk and egg powder ; fatty acids ; sterols ; oxysterols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
24/51
Rok: 2008
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Sylwia Chudy
Tytuł: Rozwój ekorolnictwa
W: Wybrane problemy polskiego rolnictwa / Red. nauk. Józef Hozer.
Adres wydawniczy: Szczecin : Katedra Ekonometrii i Statystyki Uniwersytetu Szczecińskiego, 2008
Szczegóły: s. 103-111, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-925930-6-5
Liczba arkuszy: 0,56
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/51
Rok: 2007
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Sylwia Chudy
Tytuł: Kontrola ekologicznej żywności
Źródło: Probl. Jak. - 2007, R. 39, 12, s. 41-42, il.
p-ISSN: 0137-8651
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/51
Rok: 2007
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Sylwia Chudy
Tytuł: Konsument na rynku żywności ekologicznej
W: Problemy konsumenckie w ujęciu interdyscyplinarnym / Pod red. Jarosława Gresera i Jakuba Kępińskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, 2007
Szczegóły: s. 15-24, il.
ISBN: 978-83-926311-0-1
Liczba arkuszy: 0,625
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/51
Rok: 2007
Autorzy: Urszula Gierałtowska, Małgorzata Sobczak, Sylwia Chudy
Tytuł: Produkty rolnictwa ekologicznego i ich konsumenci
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2007, 4 (13), s. 36-43, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; żywność ekologiczna ; konsumenci ; zachowania konsumenckie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/51
Rok: 2005
Autorzy: Danuta Karczewska, Jan Pikul, Hanna Płuszka, Sylwia Chudy
Tytuł: Zmiany wybranych cech fizykochemicznych tradycyjnie pakowanego twarogu w zależności od rodzaju użytego materiału opakowaniowego
Źródło: Chłodnictwo. - 2005, t. 40, nr 10, s. 46-51, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0009-4919
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
29/51
Rok: 2005
Autorzy: Danuta Karczewska, Jan Pikul, Hanna Płuszka, Sylwia Chudy
Tytuł: Wpływ atmosfery modyfikowanej na jakość mikrobiologiczną twarogu półtłustego
Źródło: Higiena. - 2005, 3/4 (19/20), s. 26-28, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-1868
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/51
Rok: 2005
Autorzy: Danuta Karczewska, Hanna Płuszka, Sylwia Chudy, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ atmosfery modyfikowanej na jakość mikrobiologiczną twarogu półtłustego
Źródło: Prz. Mlecz. - 2005, 10, s. 4-6, il.
p-ISSN: 0478-6599
Polskie słowa kluczowe: sery twarogowe ; ser twarogowy półtłusty ; pakowanie w zmodyfikowanej atmosferze ; atmosfera modyfikowana ; przechowywanie ; jakość mikrobiologiczna ; ocena jakości ; bakterie ; grzyby pleśniowe ; drożdże
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/51
Rok: 2002
Autorzy: Sylwia Chudy, Przemysław Oziemkowski, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Właściwości fizykochemiczne proszku serwatkowego w zależności od rodzaju surowca użytego do produkcji
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności - nauka w praktyce : VII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, Oleśnica, 21-22 maja 2002.
Adres wydawniczy: Wrocław : Oddział Wrocławski PTTŻ, 2002
Szczegóły: s. 50
ISBN: 83-913594-2-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/51
Rok: 2002
Autorzy: Sylwia Chudy, Danuta Karczewska, Jan Pikul
Tytuł: Zastosowanie zamienników tłuszczu i cukru w produkcji lodów
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności - nauka w praktyce : VII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, Oleśnica, 21-22 maja 2002.
Adres wydawniczy: Wrocław : Oddział Wrocławski PTTŻ, 2002
Szczegóły: s. 48-49
ISBN: 83-913594-2-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/51
Rok: 2002
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul
Tytuł: Charakterystyka lodów z zamiennikiem tłuszczu i cukru
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 3 (32) supl., s. 18-26, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: lody ; zamienniki tłuszczu ; zamienniki cukru
Angielskie słowa kluczowe: ice cream ; fat replacers ; sugar replacers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/51
Rok: 2002
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Magdalena Rudzińska, Przemysław Oziemkowski
Tytuł: Właściwości fizykochemiczne i funkcjonalne koncentratów białek serwatkowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 3 (32) supl., s. 27-36, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: serwatka ; koncentraty białkowe ; właściwości funkcjonalne ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: whey ; protein concentrates ; functional properties ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/51
Rok: 2001
Autorzy: Jan Pikul, Dorota Cais-Sokolińska, Janusz Kroll, Sylwia Chudy
Tytuł: Występowanie substancji hamujących oraz jakość mikrobiologiczna i cytologiczna mleka surowego
Źródło: Med. Weter. - 2001, vol. 57, nr 11, s. 803-806, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0025-8628
Angielskie słowa kluczowe: raw milk ; inhibitors ; somatic cells ; hygienic quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.239
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
36/51
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Danków, Sylwia Chudy, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Danuta Karczewska
Tytuł: Jakość jogurtów otrzymywanych z mleka owczego
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 770-774, bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; jogurty ; dwuacetyl ; aldehyd octowy ; WKT
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
37/51
Rok: 2001
Autorzy: Sylwia Chudy, Romualda Danków, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Kształtowanie się cech organoleptycznych śmietany jogurtowej, biojogurtowej i tradycyjnej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 883-888, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: śmietana jogurtowa ; śmietana biojogurtowa ; śmietana ; ocena organoleptyczna ; wyróżniki jakościowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
38/51
Rok: 2001
Autorzy: Sylwia Chudy, Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul, Danuta Karczewska
Tytuł: Wpływ czasu przechowywania na jakość jogurtu naturalnego wytworzonego z udziałem kultury probiotycznej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 871-876, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: biojogurt ; jakość ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
39/51
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Danków, Sylwia Chudy, Edyta Kowalska, Jan Pikul, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Wpływ czasu przechowywania na zawartość mikroflory śmietany jogurtowej i biojogurtowej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 877-882, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: śmietana jogurtowa ; śmietana biojogurtowa ; mikroflora ; przeżywalność ; czas przechowywania
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
40/51
Rok: 2001
Autorzy: Romualda Danków, Sylwia Chudy, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ hydrolizy laktozy na wybrane cechy lodów
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 779-784, bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: lody mleczne ; lody śmietankowe ; hydroliza laktozy ; beta-D-galaktozydaza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
41/51
Rok: 2001
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Sylwia Chudy, Romualda Danków, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ jakości surowca i warunków przechowywania na cechy fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne biojogurtu
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 835-841, bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: biojogurt ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
42/51
Rok: 2000
Autorzy: S. Chudy, D. Cais-Sokolińska, P. Oziemkowski, J. Pikul
Tytuł: Charakterystyka śmietany jogurtowej produkowanej w Polsce
W: Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu : Sbornik přednášek 8. mezinárodní konference.
Adres wydawniczy: Ceske Budejovice : Scientific Pedagogical Publishing, 2000
Szczegóły: s. 359
ISBN: 80-85645-39-4
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
43/51
Rok: 2000
Autorzy: J. Kroll, D. Cais-Sokolińska, J. Pikul, S. Chudy
Tytuł: Jakość mleka surowego w Polsce w aspekcie wymagań Unii Europejskiej
W: Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu : Sbornik přednášek 8. mezinárodní konference.
Adres wydawniczy: Ceske Budejovice : Scientific Pedagogical Publishing, 2000
Szczegóły: s. 320
ISBN: 80-85645-39-4
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
44/51
Rok: 2000
Autorzy: P. Oziemkowski, D. Cais-Sokolińska, S. Chudy, J. Pikul
Tytuł: Otrzymywanie i ocena jakości lodów o obniżonej zawartości laktozy
W: Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu : Sbornik přednášek 8. mezinárodní konference.
Adres wydawniczy: Ceske Budejovice : Scientific Pedagogical Publishing, 2000
Szczegóły: s. 323
ISBN: 80-85645-39-4
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/51
Rok: 2000
Autorzy: P. Oziemkowski, S. Chudy, J. Kroll, J. Pikul
Tytuł: Właściwości funkcjonalne preparatów białek serwatkowych
W: Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu : Sbornik přednášek 8. mezinárodní konference.
Adres wydawniczy: Ceske Budejovice : Scientific Pedagogical Publishing, 2000
Szczegóły: s. 359
ISBN: 80-85645-39-4
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
46/51
Rok: 2000
Autorzy: Janusz Kroll, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Sylwia Chudy
Tytuł: Występowanie antybiotyków i innych substancji hamujących w mleku surowym
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 73-76, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: mleko surowe ; zawartość antybiotyków ; zawartość substancji hamujących
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
47/51
Rok: 2000
Autorzy: S. Chudy, D. Cais-Sokolińska, J. Pikul
Tytuł: Charakterystyka lodów o obniżonej zawartości tłuszczu i cukru
W: Żywność w dobie ekspansji naukowej : potencjał, oczekiwania, perspektywy : XXXI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Poznań, 14-15 września 2000, Streszczenia komunikatów naukowych.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo - Drukarnia PRODRUK, 2000
Szczegóły: s. 118
ISBN: 83-86707-96-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
48/51
Rok: 1999
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Sylwia Chudy
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania na jakość mleka spożywczego
Źródło: Chłodnictwo. - 1999, t. 34, nr 10, s. 42-45, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0009-4919
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
49/51
Rok: 1999
Autorzy: Sylwia Chudy
Tytuł: Stabilizatory do produkcji lodów
Źródło: Cukiernictwo. - 1999, 2, s. 14, 16, 20-21
p-ISSN: 1428-667X
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
50/51
Rok: 1998
Autorzy: Sylwia Chudy, Przemysław Oziemkowski, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Wpływ systemów stabilizujących i zawartości tłuszczu na wybrane cechy fizykochemiczne lodów
Źródło: Biul. Inform. Biolacta-Texel. - 1998, nr 2 (13), s. 18-23, bibliogr.
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
51/51
Rok: 1998
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Przemysław Oziemkowski, Sylwia Chudy
Tytuł: Wpływ sposobu wytwarzania na wybrane cechy jakościowe lodów jogurtowych
Źródło: Prz. Mlecz. - 1998, 8, s. 236-238, il., bibliogr.
p-ISSN: 0478-6599
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP