logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHRAPLEWSKA KRYSTYNA J
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2004
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak, Krystyna J. Chraplewska
Tytuł: Comparison of bacterial and yeast ethanol fermentation yield from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers pulp and juices
Tytuł równoległy: Porównanie wydajności etanolu z bulw i soków z bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.) po zastosowaniu bakterii i drożdży
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2004, 3 (1), s. 45-53, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: topinambur ; hydroliza inuliny ; bakterie ; drożdże ; wydajność etanolu
Angielskie słowa kluczowe: Jerusalem artichoke ; inulin hydrolysis ; bacterium ; yeasts ; ethanol yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2003
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Krystyna J. Chraplewska
Tytuł: The influence of selected microorganisms on ethanol yield from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers
Tytuł równoległy: Wpływ wybranych drobnoustrojîw na wydajnośc alkoholu etylowego z bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.)
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2003, vol. 12/53, no. 2, s. 49-52, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Jerusalem artichoke ; Zymomonas mobilis ; distillery yeast ; ethanol yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2002
Autorzy: Wiesław Podyma, Krystyna J. Chraplewska, Stanisław Góral
Tytuł: Charakterystyka składu chemicznego rdestu ostrokończystego Reynoutria japonica (Houtt)
W: Nauka o żywności : Osiągnięcia i perspektywy : XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin, 10-11 września 2002, Streszczenia wykładów i komunikatów.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 2002
ISBN: 83-917658-0-6
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2002
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Krystyna J. Chraplewska
Tytuł: Wpływ wybranych drobnoustrojów na wydajność alkoholu etylowego z bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.)
W: Nauka o żywności : Osiągnięcia i perspektywy : XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin, 10-11 września 2002, Streszczenia wykładów i komunikatów.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 2002
Szczegóły: s. 286
ISBN: 83-917658-0-6
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2000
Autorzy: Krystyna J. Chraplewska, Danuta Górecka
Tytuł: Chemiczna ocena preparatów inuliny oraz możliwości ich wykorzystania w przygotowaniu wyrobów cukierniczych
W: Ocena żywności i żywienia : IV Krajowe Warsztaty Żywieniowe, Poznań, 6-8 września 2000 roku.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Higieny Żywienia Człowieka; Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. A. Cieszkowskiego, 2000
Szczegóły: s. 15-16
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP