logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHOJNACKA ROMANA
Liczba odnalezionych rekordów: 193



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietl/ukryj etykiety | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/193
Rok: 2019
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dziczyzna nie tylko dla koneserów
¬ródło: Agrotechnika. - 2019, nr 1, s. 70-71, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dania z filetów drobiowych
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 4, s. 86-87, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Kulinarne inspiracje na jesień
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 11, s. 70-71, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Na pocz±tek rabarbar i truskawki
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 5, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Na wielkanocne ¶niadanie
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 2, s. 94-95, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Przysmaki z grilla
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 6, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Rozmaito¶ci z bakłażana
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 10, s. 70-71, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Słodko¶ci bez użycia piekarnika
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 2, s. 78-89, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Smacznie, zdrowo, kolorowo
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 7, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Spotkania przy przek±skach
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 1, s. 70-71, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Tanie dania z ziemniaków
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 9, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wigilijna karta dań
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 12, s. 62-63, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Z papryk± za pan brat
¬ródło: Agrotechnika. - 2018, nr 8, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Mięsa serwowane na zimno
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2018, R. 56, nr 4, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/193
Rok: 2018
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Niewyszukane, a jakże pyszne
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2018, R. 56, nr 3, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Czerwcowe smaki
¬ródło: Agrotechnika. - 2017, nr 6, s. 86-87, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Domowa pizza tańsza i lepsza
¬ródło: Agrotechnika. - 2017, nr 3, s. 110-111, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Domowe fast foody
¬ródło: Agrotechnika. - 2017, nr 1, s. 74-75, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karnawałowe słodko¶ci
¬ródło: Agrotechnika. - 2017, nr 2, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Młode cukinie i kabaczki
¬ródło: Agrotechnika. - 2017, nr 7, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Propozycje na majowe przyjęcia
¬ródło: Agrotechnika. - 2017, nr 5, s. 82-83, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Soczyste gruszki
¬ródło: Agrotechnika. - 2017, nr 9, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: ¦wi±teczne wypieki
¬ródło: Agrotechnika. - 2017, nr 4, s. 106-107, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Złociste ziarno zdrowia
¬ródło: Agrotechnika. - 2017, nr 8, s. 90-91, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Fantazje z wieprzowina i serem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2017, R. 55, nr 11, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Golonka w warzywnym towarzystwie
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2017, R. 55, nr 6, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karnawałowe specjały
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2017, R. 55, nr 1, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Małe co nieco, czyli pyszne przystawki
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2017, R. 55, nr 9, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Mięsne i jarskie dania z grilla
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2017, R. 55, nr 5, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Najlepsze zupy z warzyw sezonowych
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2017, R. 55, nr 8, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawy na czasie
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2017, R. 55, nr 7, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Schab smażony z ko¶ci±
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2017, R. 55, nr 10, s. 15, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina siekana z piekarnika
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2017, R. 55, nr 4, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/193
Rok: 2017
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Żeberka o bardzo bogatym smaku
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2017, R. 55, nr 3, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/193
Rok: 2016
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pożywne i zdrowe zupy
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2016, R. 54, nr 1, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
36/193
Rok: 2016
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Smacznie i zdrowo
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2016, R. 54, nr 4, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
37/193
Rok: 2016
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Szybko, zdrowo, domowo
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2016, R. 54, nr 2, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
38/193
Rok: 2016
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: W sam raz na ¶wieta
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2016, R. 54, nr 3, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
39/193
Rok: 2015
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Danie pobudzaj±ce zmysły
¬ródło: Bydło. - 2015, nr 6, s. 70, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
40/193
Rok: 2015
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Klasyczny sos boloński
¬ródło: Bydło. - 2015, nr 2, s. 65, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
41/193
Rok: 2015
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pulpeciki cielęce w sosie koperkowym
¬ródło: Bydło. - 2015, nr 4, s. 70, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
42/193
Rok: 2015
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Rozkoszujmy się smakiem łakoci
¬ródło: Bydło. - 2015, nr 5, s. 70, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
43/193
Rok: 2015
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sezonowy przysmak
¬ródło: Bydło. - 2015, nr 7, s. 55, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
44/193
Rok: 2015
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sposób na gicz cielęc±
¬ródło: Bydło. - 2015, nr 8, s. 61, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Cielęcina na ¶wi±tecznym stole
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 4, s. 94-95, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; mięso cielęce ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
46/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dania od wielkiego ¶więta
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 12, s. 74-75, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; Boże Narodzenie ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
47/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Imprezowe przek±ski
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 1, s. 86-87, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; karnawał ; przek±ski ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
48/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Jesienne skarby w słoikach
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 10, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; przetwory domowe ; przetwory słodkie ; przetwory pikantne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
49/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Latem stawiamy na warzywa
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 7, s. 98-99, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; warzywa ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
50/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Niedoceniany jarmuż
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 2, s. 110-111, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; jarmuż ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
51/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawy z letnimi owocami
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 8, s. 114-115, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; owoce ; knedle ; omlety ; przetwory owocowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
52/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawy z ryb - smaczne i zdrowe
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 11, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; ryby ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
53/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawy z ziemniaków nie tylko tradycyjne
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 9, s. 94-95, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; ziemniaki ; krokiety ; kartacze ; cepeliny ; pyzy ziemniaczane ; zupa ziemniaczana ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
54/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Skarby w kiełkach
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 3, s. 118-119, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; kiełki ro¶linne ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
55/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Truskawki nie tylko na deser
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 6, s. 86-87, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: owoce ; truskawki ; przepisy kulinarne ; grzanki ; pierogi ; knedle ; tartinki ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
56/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wiosna w kuchni
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 5, s. 86-87, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; nowalijki ; zupy ; surówki ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
57/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Co zrobić z cebuli i mięsa?
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 8, s. 69, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe mielone ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
58/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Deser ze ¶mietanki, czyli Panna Cotta z musem truskawkowym
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 4, s. 39, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; ¶mietana ; desery ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
59/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dwa w jednym
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 3, s. 62, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; pieczeń cielęca ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
60/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Galaretka z nóżek cielęcych
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 5, s. 69, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
61/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Kotlety cielęce zapiekane z chrzanem
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 7, s. 65, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; kotlety cielęce ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
62/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Leniwe pierogi, wyj±tkowo delikatne
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 10, s. 65, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; ser twarogowy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
63/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Mostek cielęcy długo duszony w parze
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 9, s. 69, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
64/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pieczeń z suszonymi ¶liwkami
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 1, s. 47, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; pieczeń wołowa ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
65/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Przepis na zdrow± potrawę
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 2, s. 29, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; zupy ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
66/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pyzy ziemniaczane z mięsem
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 11, s. 65, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe mielone ; pyzy ziemniaczane ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
67/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Roladki wołowe w sosie cynamonowo-imbirowym ze ¶liwkami
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 12, s. 66, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
68/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Ser ple¶niowy w chrupi±cej panierce
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 6, s. 51, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; ser ple¶niowy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
69/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Atrakcyjny dodatek lub przek±ska
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 5, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
70/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Flaczki wieprzowe
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 1, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; zupy ; żoł±dki wieprzowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
71/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Od¶więtne danie w nowoczesnym stylu
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 12, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; pieczeń wieprzowa ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
72/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pikantne omlety
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 6, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; omlety ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
73/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Policzki wieprzowe
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 4, s. 12, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; mięso wieprzowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
74/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawa o silnym aromacie bazyliowym
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 9, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; pieczeń wieprzowa ; przyprawy ro¶linne ; bazylia pospolita ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
75/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawy z kabanosem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 10, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; kabanosy wieprzowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
76/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Rozkoszujmy się smakiem potraw z malinami
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 8, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; w±troba wieprzowa ; ocet malinowy ; sos winegret malinowy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
77/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowe eskalopki
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 11, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; eskalopki ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
78/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z kapust± kiszon±
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 2, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; mięso wieprzowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
79/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Z mordatel± w roli głównej
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 7, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; kiełbasa mortadela ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
80/193
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Z my¶l± o ¶więtach
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 3, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; mięso wieprzowe ; kiełbasy dojrzewaj±ce ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
81/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Babeczki, roladki i inne przek±ski
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 1, s. 58-59, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; karnawał ; przek±ski ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
82/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Cebula - warto popłakać, ale je¶ć
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 2, s. 74-75, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; cebula ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
83/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Fasolka szparagowa
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 8, s. 98-99, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; fasola ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
84/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Nieskomplikowane dania z selera
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 11, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; seler ; seler korzeniowy ; seler naciowy ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
85/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pikantne sosy zimne
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 5, s. 82-83, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: sosy zimne ; majonezy ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
86/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Proste i wykwintne dania z królika
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 3, s. 114-115, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; mięso z królika ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
87/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pyszno¶ci prosto z piekarnika
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 4, s. 100-101, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; zapiekanki warzywne ; zapiekanki mięsne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
88/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sosy na osłodę
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 7, s. 102-103, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; sosy słodkie ; sosy owocowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
89/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sosy serwowane na ciepło
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 9, s. 102-103, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; sosy ; zagęszczanie sosów ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
90/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: ¦wi±teczne dania z żurawin±
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 12, s. 74-75, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; żurawina ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
91/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Tarta wysiłku warta
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 6, s. 92-93, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; tarty owocowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
92/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wypieki drożdżowe bez tajemnic
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 10, s. 82-83, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; ciasta drożdżowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
93/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Cielęcina z kurkami
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 8, s. 31, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
94/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Energetyczna zupa
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 2, s. 29, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; zupy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
95/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Kapusta faszerowana cielęcin± i kasz± gryczan±
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 4, s. 41, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; kapusta faszerowana ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
96/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Marynowana wołowina pieczona na rabarbarze
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 6, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; żywienie człowieka ; pieczeń wołowa ; mus rabarbarowy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
97/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pikantna zupa z dyni
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 9, s. 27, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; zupy ; zupa z dyni ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
98/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Roladki ze szpinakiem
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 10, s. 70, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
99/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sałatki z wołowin±
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 3, s. 63, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; przystawki ; sałatki ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
100/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sernik bez sera
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 7, s. 57, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; przepisy kulinarne ; ciasta deserowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
101/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wiosenna kompozycja kulinarna
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 5, s. 47, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
102/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wołowina w piwie
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 1, s. 59, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; wołowina w piwie ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
103/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Zgrany duet - wołowina i czekolada
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 12, s. 27, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; czekolada ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
104/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Zrazy zawijane z żurawin±
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 11, s. 31, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; zrazy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
105/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Co¶ na zimowe chłody
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 2, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; krupnik ; boczek pieczony
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
106/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dania z brokułami
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 10, s. 12, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; zapiekanka ; zupa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
107/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Ekscentryczne poł±czenie - wieprzowina z czekolad±
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 12, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; polędwiczki ; sos czekoladowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
108/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karkówka na dwa sposoby
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 1, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; zrazy ; pieczeń
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
109/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sałatki na ¶więta
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 3, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; boczek ; szynka ; sałata
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
110/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sezon na leczo
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 8, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; mięso mielone
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
111/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Ulubione zawijańce
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 5, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; krokiety ; zrazy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
112/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Warzywa z mięsem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 4, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; kiełbaski ; szynka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
113/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z jarmużem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 11, s. 16, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; polędwiczki
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
114/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z porem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 7, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; schab ; polędwica
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
115/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z rabarbarowym aromatem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 6, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; polędwiczki ; karkówka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
116/193
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Z kuchennego lamusa - brukiew z wieprzowin±
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 9, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; zupa ; gulasz
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
117/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Brzoskwinie króluj±!
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 8, s. 70-71, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
118/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dieta lekkostrawna, czyli jaka?
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 5, s. 68-69, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
119/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dieta przy miażdżycy
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 9, s. 66-67, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
120/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Malinowy raj
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 7, s. 80-81, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
121/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Por w kilku odsłonach
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 11, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
122/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sezonowy przysmak
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 6, s. 58-59, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
123/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Smakowite dania z podrobów
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 2, s. 62-63, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
124/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: ¦wi±teczne słodko¶ci
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 4, s. 88-89, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
125/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Topinambur na talerzu
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 3, s. 96-97, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
126/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Tradycyjne makowce i pierniki
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 12, s. 52-53$il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
127/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Tradycyjny ¶ledzik
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 1, s. 56-57, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
128/193
Rok: 2012
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Zapomniane warzywa
¬ródło: Agrotechnika. - 2012, nr 10, s. 56-57, il.
p-ISSN: 1732-2634
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
129/193
Rok: 2011
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Gor±ca zupa na zimowe chłody
¬ródło: Agrotechnika. - 2011, nr 2, s. 56-57, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; zupy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
130/193
Rok: 2011
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Jagnięcina na wielkanocnym stole
¬ródło: Agrotechnika. - 2011, nr 4, s. 88-89, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso jagnięce ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
131/193
Rok: 2011
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karnawałowe inspiracje
¬ródło: Agrotechnika. - 2011, nr 1, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: karnawał ; przepisy kulinarne ; ciastka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
132/193
Rok: 2011
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Kotleciki serowe
¬ródło: Bydło. - 2011, nr 7, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
133/193
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Deser w kilka minut
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 11, s. 48-49, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: desery ; desery słodkie ; sałatki owocowe ; galaretki ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
134/193
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Domowy sposób na ser
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 10, s. 48-49, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: sery ; twarożki ; ser domowy smażony ; napoje serwatkowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
135/193
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Kalafiory i brokuły - samo zdrowie
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 8, s. 60-61, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; kalafiory ; brokuły ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
136/193
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Papryka ze słoika
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 9, s. 60-61, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; papryka ; warzywa marynowane ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
137/193
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Smaczna konkurencja
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 7, s. 66-67, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: grzyby ; pieczarka ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
138/193
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: ¦wi±teczny obiad
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 12, s. 46-47, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ¶więta religijne ; Boże Narodzenie ; potrawy ¶wi±teczne ; dania obiadowe ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
139/193
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw. Minestrone na rosole z wołowiny
¬ródło: Bydło. - 2010, nr 7, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
140/193
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw. Smaczny duet - wołowina i szparagi
¬ródło: Bydło. - 2010, nr 6, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
141/193
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki. Na majówkę
¬ródło: Bydło. - 2010, nr 5, s. 62, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
142/193
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Czekolada na dobry nastrój
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 3, s. 88-89, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: czekolada ; walory smakowe ; składniki odżywcze ; desery ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
143/193
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karnawałowe słodko¶ci
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 1, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: karnawał ; potrawy tradycyjne ; wyroby cukiernicze ; p±czki ; faworki ; róże karnawałowe ; napoje alkoholowe ; poncz
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
144/193
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karoten z grz±dki
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 7, s. 64-65, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: warzywa korzeniowe ; marchew ; karotenoidy ; wła¶ciwo¶ci odżywcze ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
145/193
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: O kawie prawie wszystko
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 2, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: używki ; napoje ; kawa ; wła¶ciwo¶ci ; parzenie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
146/193
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Po staropolsku na ¦więta
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 4, s. 90-91, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ¶więta religijne ; Wielkanoc ; potrawy tradycyjne ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
147/193
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sylwetka pod kontrol±
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 5, s. 74-75, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; masa ciała ; wskaĽnik BMI ; odchudzanie ; dieta odchudzaj±ca ; efekt jo-jo ; porady praktyczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
148/193
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Warzywo czy owoc?
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 6, s. 60-61, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: warzywa wieloletnie ; rabarbar ; wła¶ciwo¶ci ; potrawy z rabarbaru ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
149/193
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Carpaccio z wołowiny
¬ródło: Bydło. - 2009, nr 3, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
150/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dynia z rodzin±
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 8, s. 61-63, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; warzywa dyniowate ; dynia ; cukinia ; kabaczek ; patison ; melon ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
151/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Lukrowane rarytasy
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 3, s. 70-71, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ¶więta religijne ; Wielkanoc ; potrawy tradycyjne ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
152/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Mielone pyszno¶ci
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 10, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso mielone ; potrawy mięsne ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
153/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Orzechy na ¦więta i nie tylko
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 12, s. 54-55, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; orzechy ; orzechy włoskie ; orzechy laskowe ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
154/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Szparagi na wiosennym stole
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 5, s. 69-70, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; warzywa ; szparagi ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
155/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sztuka serwowania trunków
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 1, s. 40-41, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: alkohole ; napoje alkoholowe ; kieliszki ; serwowanie trunków
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
156/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Tajemnicze dodatki do żywno¶ci
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 2, s. 44-45, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywno¶ci ; barwniki spożywcze ; konserwanty ; przeciwutleniacze ; regulatory kwasowo¶ci ; emulgatory ; ¶rodki zagęszczaj±ce ; ¶rodki słodz±ce ; ¶rodki spulchniaj±ce
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
157/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Truskawkowe szaleństwo
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 6, s. 56-57, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: owoce ; truskawki ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
158/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wyczarowane z jabłek
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 11, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; owoce ; jabłka ; warto¶ć odżywcza ; potrawy z owoców ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
159/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Ziemniaczane przysmaki
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 9, s. 68-69, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; ziemniaki ; warto¶ć odżywcza ; potrawy z ziemniaków ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
160/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw, Goł±bki inaczej
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 7, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; przepisy kulinarne ; goł±bki w li¶ciach winogron
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
161/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Jesienne danie z dyni±
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 10, s. 82, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; warzywa ; dynia ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne ; wołowina z warzywami
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
162/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw. Nelsońskie zrazy
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 2, s. 78
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; zrazy po nelsońsku ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
163/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Rosół bez tajemnic
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 1, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; zupy ; rosół ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
164/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Sznycel nad sznycle
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 4, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne ; sznycel wiedeński
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
165/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Wiosenny rarytas ze szparagów i cielęciny
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 5, s. 86, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mięso cielęce ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne ; cielęcina nadziewana szparagami
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
166/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Zafundujmy sobie fondue
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 6, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; fondue ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
167/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Zapraszamy na ¶wi±teczn± sztufadę
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 3, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne ; sztufada wołowa na dziko
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
168/193
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska, Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Dynia na 50 sposobów
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 50 s. : il., bibliogr. ; 20 cm
ISBN: 978-83-7160-509-3
Polskie słowa kluczowe: warzywa dyniowate ; dynia ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
169/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Dieta obniży cisnienie
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 4, s. 50-51, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; nadci¶nienie tętnicze ; obniżanie ci¶nienia tętniczego ; dieta ; zalecenia żywieniowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
170/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Przyjęcie komunijne
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 5, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: uroczysto¶ci religijne ; Pierwsza Komunia ; dekoracja stołu ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
171/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Skuteczny duet
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 8, s. 54-55, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; warzywa ; pomidory ; papryka ; warto¶ć odżywcza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
172/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Spotkania przy grillu
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 7, s. 50-51, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: grilowanie ; potrawy z grilla ; potrawy jarskie ; przyrz±dzanie posiłków ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
173/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : ¦więta Wielkanocne tuż, tuż...
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 3, s. 54-55, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ¶więta religijne ; Wielkanoc ; tradycje ; dekoracja stołu ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
174/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Witaminy z doniczki
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 1, s. 36-37, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: zioła ; ro¶liny przyprawowe ; pietruszka ; szczypiorek ; bazylia pospolita ; macierzanka zwyczajna ; lebiodka pospolita ; uprawa doniczkowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
175/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Z lasu na stół
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 9, s. 48-50, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: grzyby ; warto¶ć odżywcza ; grzybobranie ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
176/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Zbierane po przymrozkach
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 10, s. 42-44, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ro¶liny dziko rosn±ce ; dereń ; berberys ; bez czarny ; jarz±b pospolity ; pigwa ; owoce ; warto¶ć odżywcza ; wła¶ciwo¶ci lecznicze ; zbiór ; przetwórstwo owoców ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
177/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Eskalopki
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 10, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso ; eskalopki ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
178/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Pasztet cielęcy
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 11, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; pasztety ; pasztet cielęcy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
179/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Pieczeń duszona w sosie
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 7, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; przepisy kulinarne ; pieczeń wołowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
180/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Steki z polędwicy
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 6, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; polędwica ; przepisy kulinarne ; steki wołowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
181/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Strogonow czy Stroganow?
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 8/9, s. 102, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; przepisy kulinarne ; wołowina Stroganow
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
182/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Sylwestrowa przek±ska
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 12, s. 82, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; befsztyk tatarski ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
183/193
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Zrazy wołowe
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 5, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; zrazy wołowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
184/193
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Zdrojewska, Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Domowe przetwarzanie owoców i warzyw
¬ródło: Agrotechnika. - 2006, nr 8, s. 47-48, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; konserwowanie ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; przetwory domowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
185/193
Rok: 2006
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Elegancko, rodzinnie i w podniosłym nastroju
¬ródło: Agrotechnika. - 2006, nr 12, s. 36-38, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ¶więta religijne ; Wigilia Bożego Narodzenia ; kolacja wigilijna ; dekoracja stołu ; dekoracje ¶wi±teczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
186/193
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Zdrojewska, Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Gdyby nie te owady...
¬ródło: Agrotechnika. - 2006, nr 8, s. 46-47, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: owady ; uk±szenia ; uż±dlenia ; pierwsza pomoc
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
187/193
Rok: 2006
Autorzy: Romana Chojnacka, Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Dom i zdrowie : Oparzenia s± groĽne
¬ródło: Agrotechnika. - 2006, nr 10, s. 35-36, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: oparzenia ; pierwsza pomoc
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
188/193
Rok: 2006
Autorzy: Romana Chojnacka, Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Dom i zdrowie : Przechłodzenie organizmu i odmrożenia
¬ródło: Agrotechnika. - 2006, nr 11, s. 37-39, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; zagrożenia zdrowia ; przechłodzenie organizmu ; odmrożenia ; rozgrzewanie ; herbata ziołowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
189/193
Rok: 2006
Autorzy: Romana Chojnacka, Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Dom i zdrowie : Tragiczne skutki k±pieli
¬ródło: Agrotechnika. - 2006, nr 7, s. 55, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: k±piele ; utonięcia ; bezpieczeństwo ; pierwsza pomoc
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
190/193
Rok: 2006
Autorzy: Romana Chojnacka, Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Dom i zdrowie : Warto polubić dynię
¬ródło: Agrotechnika. - 2006, nr 10, s. 34-35, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; warzywa ; dynia ; warto¶ć odżywcza ; wła¶ciwo¶ci lecznicze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
191/193
Rok: 2006
Autorzy: Romana Chojnacka, Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Dom i zdrowie : Woda Ľródłem życia
¬ródło: Agrotechnika. - 2006, nr 7, s. 54-55, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: zdrowie człowieka ; napoje ; wody mineralne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
192/193
Rok: 2003
Autorzy: Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska, Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Dynia na 50 sposobów
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003. - 50 s. : il., bibliogr. ; 20 cm
ISBN: 8371603215
Polskie słowa kluczowe: warzywa dyniowate ; dynia ; przepisy kulinarne
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
193/193
Rok: 2003
Autorzy: Romana Chojnacka, Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Wielkopolskie produkty reginalne jako dziedzictwo kulinarne ze znakiem jako¶ci
¬ródło: Zag. Doradz. Rol. - 2003, 1/2 (34), s. 149-151
p-ISSN: 1232-3578
Polskie słowa kluczowe: programy edukacyjne ; Program Wielkopolskie produkty regionalne, czyli dziedzictwo kulinarne na rynek
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wy¶wietl ponownie stosuj±c format:
Wy¶wietl/ukryj etykiety | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP