logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHALUPKA D
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: E. Pruszynska-Oszmalek, P. A. Kolodziejski, K. Stadnicka, M. Sassek, D. Chalupka, B. Kuston, L. Nogowski, P. Mackowiak, G. Maiorano, J. Jankowski, M. Bednarczyk
Tytuł: In ovo injection of prebiotics and synbiotics affects the digestive potency of the pancreas in growing chickens
Źródło: Poult. Sci. - 2015, vol. 94, no. 8, s. 1909-1916, il., bibliogr.
p-ISSN: 0032-5791 e-ISSN: 1525-3171
Polskie słowa kluczowe: prebiotyki ; synbiotyki ; brojlery kurze ; aktywność enzymów trzustkowych
Angielskie słowa kluczowe: prebiotics ; synbiotic ; broiler chicken ; pancreas enzymatic activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.685
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/3
Rok: 2006
Autorzy: Aleksandra Szulczewska-Remi, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof W. Nowak, Magdalena Rudzińska, Daniela Chałupka
Tytuł: The influence of diet enriched with red palm oil on the fatty acid composition of plasma and liver in experimental rats
Źródło: J. Food Lipids. - 2006, vol. 13, iss. 2, s. 145-154, bibliogr.
p-ISSN: 1065-7258
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Blackwell
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; tłuszcz ; oleje roślinne ; olej palmowy ; szczury ; wątroba ; osocze ; kwasy tłuszczowe
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.604
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2005
Autorzy: Aleksandra Szulczewska-Remi, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof W. Nowak, Magdalena Rudzińska, Daniela Chałupka
Tytuł: Wpływ diety wzbogaconej czerwonym olejem palmowym na profil kwasów tłuszczowych w wątrobach szczurów doświadczalnych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, Żywienie - Nowe Wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca 2005 : Streszczenia referatów i plakatów.
Adres wydawniczy: Białystok : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Żywność, Żywienie - Nowe Wyzwania", 2005
Szczegóły: s. 58-59
ISBN: 83-867-9695-2
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; olej palmowy ; szczury ; wątroba ; profil kwasów tłuszczowych
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP