logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: CHAKRADHARI SURYAKANT
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2020
Autorzy: Suryakant Chakradhari, Ingus Perkonos, Inga Mišina, Elise Sipeniece, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Anna Grygier, Magdalena Rudzińska, Khageshwar Singh Patel, Monika Radzimirska-Graczyk, Paweł Górnaś
Tytuł: Profiling of the bioactive components of safflower seeds and seed oil: cultivated (Carthamus tinctorius L.) vs. wild (Carthamus oxyacantha M. Bieb.)
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2020, vol. 246, iss. 3, s. 449-459, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2020].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; tocopherols ; phytosterols ; carotenoids ; squalene ; lignan glycosides ; flavonoids ; alkaloids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2019
Autorzy: Paweł Górnaś, Jean-François Picron, Ingus Perkonos, Inga Mišina, Magdalena Rudzińska, Natalia Sobieszczańska, Suryakant Chakradhari, Khageshwar Singh Patel
Tytuł: Profiling of the beneficial and potentially harmful components of Trichodesma indicum seed and seed oil obtained by ultrasound-assisted extraction
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2019, vol. 96, iss. 3, s. 249-259, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Angielskie słowa kluczowe: Trichodesma indicum seed oil ; polyunsaturated fatty acids ; tocopherols; ; carotenoids ; phytosterols ; phenolic compounds ; rosmarinic acid ; pyrrolizidine alkaloids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.720
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/3
Rok: 2019
Autorzy: Paweł Górnaś, Jarosław Czubiński, Magdalena Rudzińska, Anna Grygier, Qian Ying, Suryakant Chakradhari, Kumar Sahu Pravin, Inga Mišina, Elise Urvaka, Khageshwar Singh Patel
Tytuł: Selected uncommon legumes as a source of essential fatty acids, tocopherols, tocotrienols, sterols, carotenoids, and squalene
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2019, vol. 74, 1, s. 91-98, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: fabaceae ; seed oils ; fatty acids ; tocopherols ; phytosterols ; carotenoids ; squalene
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.598
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP