logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BYKOWSKA M
Liczba odnalezionych rekordów: 38



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/38
Rok: 2019
Autorzy: Marta Bykowska, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marek Stanisz
Tytuł: The effect of high ultimate pH on the quality of three muscles from farm-raised fallow deer (Dama dama)
Źródło: Anim. Prod. Sci. - 2019, vol. 59, no. 6, s. 1176-1182, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1836-0939
Angielskie słowa kluczowe: farm-raised fallow deer ; high pH ; venison quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.275
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/38
Rok: 2019
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marta Bykowska-Maciejewska
Tytuł: The effect of age and ultimate pH value on selected quality traits of meat from wild boar
Źródło: Can. J. Anim. Sci. - 2019, vol. 99, 2, s. 336-342, bibliogr., abstr., rés.
p-ISSN: 0008-3984 e-ISSN: 1918-1825
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: age ; high ultimate pH ; meat quality ; wild boar
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.850
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/38
Rok: 2019
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Dominika Kulig, Joanna Składanowska-Baryza, Marta Bykowska-Maciejewska, Tomasz Tarnawski, Marek Stanisz
Tytuł: The effect of chilled storage on the quality of meat from the feral wild boar (Sus scrofa)
Źródło: Ital. J. Anim. Sci. - 2019, vol. 18, iss. 1, s. 1294-1301, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1594-4077 e-ISSN: 1828-051X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 września 2019].
Angielskie słowa kluczowe: wild boar ; meat ; quality ; chilled storage ; meat aging
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.265
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/38
Rok: 2019
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska-Maciejewska, Joanna Składanowska-Baryza, Marek Stanisz
Tytuł: Influence of the method of storage on the quality of venison from wild fallow deer (Dama dama)
Źródło: Meat Sci. - 2019, vol. 156, October 2019, s. 98-104, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: freezer storage ; venison ; venison storage methods ; wild fallow deer
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.483
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/38
Rok: 2019
Autorzy: Marek Stanisz, Maciej Skorupski, Piotr Ślósarz, Marta Bykowska-Maciejewska, Joanna Składanowska-Baryza, Łukasz Stańczak, Małgorzata Krokowska-Paluszak, Agnieszka Ludwiczak
Tytuł: The seasonal variation in the quality of venison from wild fallow deer (Dama dama) - a pilot study
Źródło: Meat Sci. - 2019, vol. 150, April 2019, s. 56-64, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: wild fallow deer ; effect of season ; venison quality ; vacuum packaging
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.483
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/38
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska, Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Quality of meat from three muscles of farmed fallow deer (Dama dama)
Źródło: Anim. Prod. Sci. - 2018, vol. 58, no. 2, s. 376-384, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1836-0939
Angielskie słowa kluczowe: chilled storage ; venison quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.275
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/38
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza, Agnieszka Ludwiczak, Ewa Pruszyńska-Oszmałek, Paweł Kołodziejski, Marta Bykowska, Marek Stanisz
Tytuł: The effect of transport on the quality of rabbit meat
Źródło: Anim. Sci. J. - 2018, vol. 89, iss. 4, s. 713-721, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1344-3941 e-ISSN: 1740-0929
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2018].
Angielskie słowa kluczowe: DFD-like quality ; rabbit meat ; stress ; transport
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.301
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/38
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza, Agnieszka Ludwiczak, Łukasz Sikora, Marta Bykowska, Marek Stanisz
Tytuł: Influence of transport on selected quality factors of rabbit meat
Tytuł równoległy: Wpływ transportu na wybrane cechy jakościowe mięsa króliczego
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, Anim. Sci. - 2018, no 57, (3), s. 289-297, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-8830
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lipca 2019].
Polskie słowa kluczowe: mięso królicze ; jakość mięsa ; transport ; stres ; mięso DFD
Angielskie słowa kluczowe: rabbit meat ; transport ; meat quality ; stress ; DFD
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/38
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Influence of selected factors on meat quality from farm-raised and wild fallow deer (Dama dama): a review
Źródło: Can. J. Anim. Sci. - 2018, vol. 98, 3, s. 405-415, bibliogr., abstr., rés.
p-ISSN: 0008-3984 e-ISSN: 1918-1825
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: farm-raised fallow deer ; wild fallow deer ; meat quality ; venison
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.850
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/38
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Dzik nie taki straszny, czyli bezpieczeństwo i jakość mięsa
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/mieso/12168-dzik-nie-taki-straszny-czyli-bezpieczenstwo-i-jakosc-miesa
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Mięso, 01 maj 2018.
Uwagi: [Dostęp: 4 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: mięso z dzika ; jakość mięsa
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/38
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Hodowla norek - Polska jako II producent w Europie
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/pozostale-zwierzeta-hodowlane/11444-hodowla-norek-polska-jako-ii-producent-w-europie
Wiadomość z kategorii: Rynki rolne: Pozostałe zwierzęta hodowlane, 03 marzec 2018.
Uwagi: [Dostęp: 4 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; norka europejska ; hodowla zwierząt
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/38
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Jak zachować jakość mięsa na dłużej, czyli pakowanie próżniowe dziczyzny
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/mieso/11842-jak-zachowac-jakosc-miesa-na-dluzej-czyli-pakowanie-prozniowe-dziczyzny
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Mięso, 01 kwiecień 2018.
Uwagi: [Dostęp: 4 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: dziczyzna ; pakowanie próżniowe
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/38
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Smak dziczyzny. Czy możliwy jest większy popyt na zdrowe mięso?
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/mieso/11193-smak-dziczyzny-czy-mozliwy-jest-wiekszy-popyt-na-zdrowe-mieso
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Mięso, 12 luty 2018.
Uwagi: [Dostęp: 4 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: mięso ; dziczyzna
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/38
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Szynszyla jako gatunek zwierzęcia futerkowego
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/pozostale-zwierzeta-hodowlane/12465-szynszyla-jako-gatunek-zwierzecia-futerkowego
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Pozostałe zwierzęta hodowlane, 05 czerwiec 2018.
Uwagi: [Dostęp: 4 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; szynszyla
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/38
Rok: 2018
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Maciej Skorupski, Piotr Ślósarz, Marta Bykowska, Joanna Składanowska-Baryza, Łukasz Stańczak, Małgorzata Krokowska-Paluszak, Łukasz Sikora, Marek Stanisz
Tytuł: Jakość mięsa byków daniela europejskiego (Dama dama) z obwodu łowieckiego w zachodniej Polsce
W: LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego" : Konferencja międzynarodowa, Lublin, 19-21 września 2018 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Lublin : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego - Koło w Lublinie, 2018
Szczegóły: s. 189
ISBN:
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/38
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Ocena wybranych cech jakościowych mięsa dziko żyjącego daniela europejskiego (Dama dama)
W: LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego" : Konferencja międzynarodowa, Lublin, 19-21 września 2018 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Lublin : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego - Koło w Lublinie, 2018
Szczegóły: s. 181
ISBN:
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/38
Rok: 2018
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marta Bykowska, Łukasz Sikora, Klaudia Robakowska
Tytuł: Wartość rzeźna królików pochodzących z krzyżowania hybryd Martini i Hyla
W: LXXXIII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Wyzwania zootechniki w warunkach rolnictwa zrównoważonego" : Konferencja międzynarodowa, Lublin, 19-21 września 2018 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Lublin : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego - Koło w Lublinie, 2018
Szczegóły: s. 102
ISBN:
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/38
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska, Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska, Piotr Ślósarz
Tytuł: The effect of muscle, time post-mortem and sex on the quality of meat from fallow deer (Dama dama) farmed in Poland
Źródło: Small Ruminant Res. - 2018, vol. 160, s. 12-18, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: fallow deer ; venison quality ; meat maturation ; Poland
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.210
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/38
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Effect of storage on quality traits of the semimembranosus muscle of farmed fallow deer (Dama dama) bucks and does
Źródło: Anim. Sci. J. - 2017, vol. 88, iss. 8, s. 1149-1155, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1344-3941 e-ISSN: 1740-0929
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: chilled storage ; fallow deer ; sex ; venison quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.402
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
20/38
Rok: 2017
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Fakty i mity hodowli zwierząt futerkowych
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ryniki-rolne/pozostale-zwierzeta-hodowlane/10608-fakty-i-mity-hodowli-zwierzat-futerkowych
Wiadomość z kategorii: Rynki rolne: Pozostałe zwierzęta hodowlane, 13 grudzień 2017.
Uwagi: [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; hodowla zwierząt
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/38
Rok: 2017
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Zwierzeta łowne to nie tylko problem: Wartość dietetyczna i odżywcza dziczyzny
W: farmer.pl [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/inne-hodowle/zwierzeta-lowne-to-nie-tylko-problem-wartosc-dietetyczna-i-odzywcza-dziczyzny,74134.html
Zwierzeta: Inne hodowle, 07-10-2017.
Uwagi: [Dostęp:23 pażdziernika 2017].
Polskie słowa kluczowe: dziczyzna ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/38
Rok: 2017
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Influence of slaughter method on meat quality from fallow deer (Dama dama)
Tytuł równoległy: Wpływ metody uboju na jakość mięsa daniela europejskiego (Dama dama)
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 34
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
23/38
Rok: 2017
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marta Bykowska, Łukasz Sikora, Dagmara Cichowlas
Tytuł: Wpływ wieku uboju na wybrane cechy jakościowe tuszy królików
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 272
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/38
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Dariusz Lisiak, Piotr Janiszewski, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Novel ultrasound approach for measuring marbling in pork
Źródło: Meat Sci. - 2017, vol. 131, s. 176-182, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: ultrasonography ; internally examined carcasses ; meat marbling ; pig carcasses
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.821
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
25/38
Rok: 2016
Autorzy: A. Ludwiczak, M. Stanisz, D. Lisiak, M. Bykowska, J. Składanowska, P. Ślósarz
Tytuł: Novel approach to USG measurements on the longissimus muscle of pig carcasses
W: 62nd International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST) : August 14-19, 2016, Bangkok, Thailand, Book of Abstracts / Ed. by Adisorn Swetwiwathana, Supaluk Sorapukdee, Kanlaya Boonyanuwat, Supapun Saringkhan.
Adres wydawniczy: Ladkrabang : King Mongkut's Institute of Technology Ladkrabang, 2016
Szczegóły: P04-17, bibliogr.
ISBN: 978-616-338-068-5
Angielskie słowa kluczowe: pork carcass ; scanning side ; ultrasound scanning.
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
26/38
Rok: 2016
Autorzy: A. Ludwiczak, M. Stanisz, D. Lisiak, A. Przybylak, P. Boniecki, K. Koszela, M. Zaborowicz, D. Wojcieszak, J. Przybył, M. Bykowska, R. J. Kozłowski, P. Ślósarz
Tytuł: A computer method to analyse the impact of ultrasound frequency on the brightness of USG images of muscle cross-sections [*]
W: Eighth International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2016) : 20-23 May, 2016, Chengu, China / Ed. Charles M. Falco, Xudong Jiang.
Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2016
Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 10033
Szczegóły: art. no. 1003335
ISBN: 978-1-5106-0503-9
Angielskie słowa kluczowe: computing systems ; ultrasonography ; scanning
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    DOI:
    27/38
    Rok: 2016
    Autorzy: Urszula Kaczor, Marek Stanisz, Marta Bykowska, J. Składanowska, Dorota Wojtysiak, Andrzej Kaczor
    Tytuł: Fatty acid profile of intramuscular fat in supraspinatus, longissimus lumborum and semimembranosus muscles of farmed fallow deer
    W: International Conference on Biotechnology and Welfare in Animal Science with a session on "7th Poultry Days" : Krakow, 23-24 June 2016.
    Adres wydawniczy: Kraków : Publishing House of the University of Agriculture, 2016
    Szczegóły: s. 187
    ISBN: 978-83-64758-38-6
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    28/38
    Rok: 2016
    Autorzy: Marta Bykowska, Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz
    Tytuł: Wpływ poziomu kwasowości na cechy jakościowe musculus supraspinatus danieli europejskich (Dama dama) utrzymywanych w chowie fermowym
    W: LXXXI Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Innowacyjność nauk o zwierzętach w XXI wieku" : Warszawa, 21-23 września 2016 roku, Materiały konferencyjne.
    Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2016
    Szczegóły: s. 218
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    29/38
    Rok: 2016
    Autorzy: J. Składanowska, M. Stanisz, A. Ludwiczak, M. Bykowska, P. Ślósarz
    Tytuł: The effect of storage of fallow deer (Dama dama) meat in vacuum packaging on selected quality traits
    W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
    Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
    Szczegóły: s. 88-89
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    30/38
    Rok: 2016
    Autorzy: M. Bykowska, M. Stanisz, A. Ludwiczak, J. Składanowska, Ł. Sikora, P. Ślósarz
    Tytuł: Influence of age and sex on meat quality from hybrid rabbits
    W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
    Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
    Szczegóły: s. 9
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    31/38
    Rok: 2016
    Autorzy: A. Ludwiczak, M. Stanisz, M. Bykowska, J. Składanowska, A. Woźniak, P. Ślósarz
    Tytuł: Quality of meat from wild boar (Sus scrofa) hunted in Wielkopolska region in Poland
    W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
    Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
    Szczegóły: s. 59
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    32/38
    Rok: 2016
    Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Łukasz Sikora, Piotr Ślósarz
    Tytuł: The effect of sex, storage time and muscle type on the quality French Lop rabbit meat
    Tytuł równoległy: Wpływ płci, czasu przechowywania i rodzaju mięśnia na jakość mięsa królików rasy baran francuski
    Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 2, s. 45-49, bibliogr.
    p-ISSN: 1733-7305
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
    Polskie słowa kluczowe: królik ; baran francuski ; płeć ; czas pomiaru ; jakość mięsa
    Angielskie słowa kluczowe: rabbit ; French Lop ; sex ; time of measurement ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    33/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Przemysław Buda, Marian Pietrzak, Marta Bykowska, Artur Kryza, Piotr Ślósarz
    Tytuł: The effect of sex on the dressing percentage, carcass, and organ quality in the fallow deer (Dama dama)
    Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2015, vol. 15, no. 4, s. 1055-1067, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 listopada 2015].
    Polskie słowa kluczowe: dziczyzna ; jeleń ; tusze zwierzęce ; jakość ; płeć
    Angielskie słowa kluczowe: fallow deer ; sex ; venison ; quality ; carcass
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.599
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    34/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Marta Bykowska, Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz
    Tytuł: Ocena wybranych cech jakościowych mięsa danieli Dama dama z chowu fermowego po okresie dojrzewania w opakowaniu próżniowym
    W: Produkty lokalne pochodzenia zwierzęcego szansą rozwoju regionalnego : LXXX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Bydgoszcz 21-23 września 2015.
    Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2015
    Szczegóły: s. 239
    Polskie słowa kluczowe: Dama dama ; daniel ; mięso ; jakość mięsa
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    35/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska, Piotr Ślósarz
    Tytuł: Wschodniofryzyjska owca mleczna w stadzie Złotniki
    W: Produkty lokalne pochodzenia zwierzęcego szansą rozwoju regionalnego : LXXX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Bydgoszcz 21-23 września 2015.
    Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2015
    Szczegóły: s. 98
    Polskie słowa kluczowe: owce ; mleko ; użytkowanie mleczne
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    36/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska, Marek Stanisz, Piotr Ślósarz
    Tytuł: Students' sensory assessment of lamb meat taking into account selected consumer considerations
    Tytuł równoległy: Ocena sensoryczna mięsa jagnięcego przez studentów z uwzględnieniem wybranych uwarunkowań konsumenckich
    Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2015, t. 11, nr 2, s. 103-112, bibliogr.
    p-ISSN: 1733-7305
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 września 2015].
    Polskie słowa kluczowe: mięso jagnięce ; studenci ; preferencje żywieniowe ; ocena sensoryczna
    Angielskie słowa kluczowe: lambs ; consumer acceptance ; students ; food preferences
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    37/38
    Rok: 2015
    Autorzy: A. Ludwiczak, P. Ślósarz, D. Lisiak, A. Przybylak, P. Boniecki, M. Stanisz, K. Koszela, M. Zaborowicz, K. Przybył, D. Wojcieszak, D. Janczak, M. Bykowska
    Tytuł: Different methods of image segmentation in the process of meat marbling evaluation
    W: Seventh International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2015) : 9-10 April 2015, Los Angeles, California, United States / Ed. Charles M. Falco, Xudong Jiang.
    Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2015
    Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 9631
    Szczegóły: art. no. 96310Y, il., bibliogr.
    ISBN: 978-1-62841-829-3
    Angielskie słowa kluczowe: meat marbling ; image analysis ; edge detectors ; evaluation
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science
  • Scopus

    DOI:
    38/38
    Rok: 2015
    Autorzy: Marta Bykowska, Paulina Jarmakiewicz, Marek Stanisz
    Tytuł: The processing utility of farmed deer (Dama dama) meat
    W: Trends in meat and meat products manufacturing : 4th International Conference, Kraków, 11-12 June 2015 / Ed. Joanna Tkaczewska, Piotr Kulawik, Władysław Migdał, Maria Walczycka, Ewelina Węsierska, Marzena Zając.
    Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists Małopolska Branch, 2015
    Szczegóły: s. 21
    ISBN: 978-83-930769-4-9
    Angielskie słowa kluczowe: Dama dama ; meat ; processing utility
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP