logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BURZYŃSKA MARTA
Liczba odnalezionych rekordów: 17



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/17
Rok: 2018
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Marzanna Hęś, Marta Burzyńska
Tytuł: Wiedza chorych o diecie bezglutenowej i zawartości glutenu w produktach
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 6, s. 40-43, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: dieta bezglutenowa ; ukryte źródła glutenu ; świadomość konsumencka
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free diet ; hidden sources of gluten ; consumer awareness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/17
Rok: 2018
Autorzy: Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Pyłki roślin wiatropylnych w odmianowych miodach nektarowych zebranych z trzech regionów Polski
W: Surowce pochodzenia zwierzęcego jako źródło składników bioaktywnych.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2018
Szczegóły: s. 118-129, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-946796-2-0
Liczba arkuszy: 1,00
Polskie słowa kluczowe: miód nektarowy ; analiza pyłkowa ; alergeny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/17
Rok: 2018
Autorzy: Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Analiza pyłkowa jako metoda umożliwiająca identyfikację potencjalnych alergenów w miodach
W: V Pszczelarska Konferencja Młodych Naukowców : Zgorzelec, 6-8 kwietnia 2018 r., Książka abstraktów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 11
Polskie słowa kluczowe: miód nektarowy ; analiza pyłkowa ; pyłki alergenne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/17
Rok: 2018
Autorzy: Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Wartość biologiczna polskich odmianowych miodów nektarowych
W: V Pszczelarska Konferencja Młodych Naukowców : Zgorzelec, 6-8 kwietnia 2018 r., Książka abstraktów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 4
Polskie słowa kluczowe: miód nektarowy ; wartość biologiczna białka ; pyłek kwiatowy
Angielskie słowa kluczowe: nectar honey ; biological protein value ; pollen
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/17
Rok: 2018
Autorzy: Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Wartość biologiczna polskich odmianowych miodów nektarowych
W: Wybrane aspekty życia pszczół / Red. nauk. Paweł Michołap, Emil Mariusz Szymański.
Adres wydawniczy: Zgorzelec : Górołużyckie Stowarzyszenia Pszczelarzy, 2018
Szczegóły: s. 39-47, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-944317-7-8
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: miód nektarowy ; wartość biologiczna białka ; białko ogólne ; białko rozpuszczalne
Angielskie słowa kluczowe: nectar honey ; biological protein value ; protein total ; soluble protein
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/17
Rok: 2018
Autorzy: Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Analiza pyłkowa polskich miodów lipowych sezonu pszczelarskiego 2017
W: XXIII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności "Żywność - tradycja i nowoczesność", Lublin, 24-25 maja 2018 : VI International Session of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity", Lublin, May 24-25 2018, Materiały konferencji naukowej.
Adres wydawniczy: Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych Libropolis, 2018
Szczegóły: s. 44-45
ISBN: 978-83-63761-74-5
Polskie słowa kluczowe: miód nektarowy ; analiza pyłkowa ; pyłki alergenne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/17
Rok: 2018
Autorzy: Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Pyłki roślin wiatropylnych w odmianowych miodach nektarowych zebranych z trzech regionów Polski
W: Żywność a składniki bioaktywne : XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" Kraków, 24-25 września 2018 r., Komunikaty / Red. Iwona Drożdż, Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2018
Szczegóły: s. 42
ISBN: 978-83-946796-3-7
Polskie słowa kluczowe: miód nektarowy ; analiza pyłkowa ; alergeny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/17
Rok: 2017
Autorzy: Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Alergenne właściwości miodu i pyłku kwiatowego
W: 54 Naukowa Konferencja Pszczelarska : Materiały z konferencji, Puławy, 7-8 marca 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa. Zakład Pszczelnictwa, 2017
Szczegóły: s. 97
ISBN: 978-83-89800-80-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/17
Rok: 2017
Autorzy: Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Czy soja może stanowić dobre źródło białka w żywieniu pszczół
W: 54 Naukowa Konferencja Pszczelarska : Materiały z konferencji, Puławy, 7-8 marca 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa. Zakład Pszczelnictwa, 2017
Szczegóły: s. 87-88
ISBN: 978-83-89800-80-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/17
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Marta Burzyńska, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Inhibitory enzymów trawiennych w nasionach wybranych odmian łubinu wąskolistnego
W: Konferencja "Znaczenie łubinu dla bioróżnorodności" : 24-25 kwietnia 2017, Wrocław-Pawłowice, Abstrakty.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 63-64
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/17
Rok: 2017
Autorzy: Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Wstępne badania dotyczące wpływu diety pszczół na alergenne właściwości miodów - analiza ciast pszczelich
W: Żywność dla Przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Materiały Konferencji Naukowej, Wroclaw, 4-5 lipca 2017 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 88
ISBN: 978-83-7717-265-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/17
Rok: 2016
Autorzy: Marta Burzyńska
Tytuł: Charakterystyka profili białkowych wybranych dolnosląskich miodów nektarowych i pyłków kwiatowych
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 18
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: miody nektarowe ; pyłek kwiatowy ; profile białkowe ; elektroforeza SDS PAGE ; alergenność
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/17
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Paulina Zielińska, Marta Burzyńska
Tytuł: Alergenne właściwości wybranych dolnośląskich nektarowych miodów i pyłków kwiatowych
W: Rola procesów technologicznych w kształtowaniu jakości żywności / Red. Aleksandra Duda-Chodak, Dorota Najgebauer-Lejko, Iwona Drożdż, Tomasz Tarko.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2016
Szczegóły: s. 297-307, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-937001-6-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2016].
Liczba arkuszy: 0,5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/17
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Paulina Zielińska, Marta Burzyńska
Tytuł: Alergenne właściwości wybranych dolnośląskich miodów i pyłków kwiatowych
W: Żywność a innowacje : XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku", Kraków, 22-23 września 2016 r., Komunikaty / Red. Iwona Dróżdż, Aleksandra Chuda-Chodak, Tomasz Tarko, Dorota Najgebauer-Lejko, Lukasz Byczynski.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2016
Szczegóły: s. 49
ISBN: 978-83-937001-7-2
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/17
Rok: 2016
Autorzy: Aneta Graczyk, Paulina Zielińska, Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Amino acid composition of selected honey and pollen from Lower Silesia region
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 75-76, bibliogr.
ISBN: 978-83-912026-8-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
16/17
Rok: 2016
Autorzy: Aneta Graczyk, Paulina Zielińska, Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Cross-reactivity of soy or peanuts allergens and proteins from seeds of Lupinus angustifolius L. new cultivars
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 73-74, bibliogr.
ISBN: 978-83-912026-8-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
17/17
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Zielińska, Marta Burzyńska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Protein pattern of selected honey and pollen from Lover Silesia region
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 91, bibliogr.
ISBN: 978-83-912026-8-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP