logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BUESCHKE MARZENA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Marzena Bueschke, Bartosz Kulczyński, Anna Gliszczyńska-Świgło, Dominik Kmiecik, Agnieszka Bilska, Małgorzata Purłan, Lucyna Wałęsa, Michał Ostrowski, Magdalena Filipczuk, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Phenolic compounds and multivariate analysis of antiradical properties of red fruits
Źródło: J. Food Meas. Charact. - 2019, vol. 13, iss. 3, s.1739-1747, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2193-4126 e-ISSN: 2193-4134
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: strawberry ; raspberry ; blackberry ; cranberry ; pomegranate ; natural antioxidants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.415
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2019
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Marzena Bueschke, Bartosz Kulczyński
Tytuł: Znaczenie kwercetyny jako związku wspomagającego wydolność w diecie sportowca
Źródło: Kosmos. - 2019, t. 68, nr 1, s. 145-151, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-4249
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; flavonoid ; oxidative stress ; physical activity ; quercetin ; VO2max
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2018
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Marzena Bueschke, Bartosz Kulczyński
Tytuł: Polish consumers' awareness and knowledge about functional food
Tytuł równoległy: Polski konsument na rynku żywności funkcjonalnej - jego wiedza i oczekiwania
Źródło: Folia Pomer. Univ. Technol. Stetin., Agric., Aliment., Pisc., Zootech. - 2018, 341 (46) 2, s. 59-68, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2081-1284 e-ISSN: 2300-5378
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 stycznia 2019].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2018
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Marzena Bueschke, Anna Gramza-Michałowska, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Kształtowanie nowych cech produktów w wyniku odwadniania osmotycznego
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 8, s. 50, 52-53, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: odwadnianie osmotyczne ; związki bioaktywne ; wzbogacanie żywności
Angielskie słowa kluczowe: osmotic dehydration ; bioactive compounds ; food fortification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2017
Autorzy: Marzena Bueschke, Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Tomasz Kubiak
Tytuł: Alternatywne źródła białka w żywieniu człowieka
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2017, t. 17 (32), z. 3, s. 49-59, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2081-6960 e-ISSN: 2544-0659
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: białko ; żywienie człowieka ; alternatywne źródła białka ; owady jadalne
Angielskie słowa kluczowe: protein ; human nutrition ; alternative protein sources ; edible insects
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP