logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BUCHOWSKI MACIEJ
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus-Cisowska, Monica Przeor, Jozef Korczak, Marian Remiszewski, Eugeniusz Korbas, Maciej Buchowski
Tytuł: Chemical characterization and antioxidative properties of Polish variety of Morus alba L. leaf aqueous extracts from the laboratory and pilot-scale processes
Źródło: Agric. Sci. - 2013, vol. 4, no. 5B, s. 141-147, il., bibliogr.
p-ISSN: 2156-8553 e-ISSN: 2156-8561
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: Morus alba leaves ; pilot plant scale ; antioxidant activity ; phenolic acids ; flavonols ; HPLC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Repozytorium UP:
2/3
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Józef Korczak, Małgorzata Dratwia, Eleonora Lampart-Szczapa, Aleksander Siger, Maciej Buchowski
Tytuł: Changes in antioxidant activity and free radical scavenging potential of rosemary extract and tocopherols in isolated rapeseed oil triacylglycerols during accelerated tests
Źródło: Food Chem. - 2005, vol. 93, iss. 2, s. 227-235, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Elsevier
Polskie słowa kluczowe: tokoferole ; ekstrakt z liści rozmarynu ; aktywność przeciwutleniająca ; triacyloglicerole ; wolne rodniki ; stabilność oksydacyjna ; olej rzepakowy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.811
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 1997
Autorzy: Maciej Buchowski, Marek Gogolewski
Tytuł: Zmiany fizyczne i chemiczne w oleju rzepakowym niskoerukowym podczas smażenia filetów z dorsza i frytek
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1997, 21 (298), s. 61-69, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: low eruic acid rapeseed oil ; stark ; frying ; protein ; sterols ; phospholipides ; tocopherols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP