logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BRZOZOWSKA ANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Dominik Kmiecik, Aleksandra Telichowska, Marcin Dziedziński, Anna Brzozowska, Marta Ligaj, Monika Fedko, Daria Szymanowska, Piotr Szulc, Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Impact of Salix viminalis carbon as a bioactive component: developed a new proposal of application in functional bread
Tytuł równoległy: Węgiel aktywny z Salix viminalis jako dodatek bioaktywny: opracowanie nowego zastosowania w pieczywie funkcjonalnym
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2019, vol. 64, 3, s. 25-30, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja przygotowana na 21. Konferencję ROL-EKO w Poznaniu w dniu 10.10.2019 r. - Dostępna również online [Dostęp: 16 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: węgiel aktywny ; dodatki bioaktywne ; pieczywo funkcjonalne ; Salix viminalis ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: activated carbon ; bioactive components ; functional bread ; Salix viminalis ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2018
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Anna Żywica, Krzysztof Dziedzic, Anna Brzozowska
Tytuł: Phytonutrients in oat (Avena sativa L.) drink: effect of plant extract on antiradical capacity, nutritional value and sensory characteristics
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2018, vol. 68, no. 1, s. 63-71, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: oatmeal ; stevia ; mulberry ; yellow tea ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.514
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2016
Autorzy: Marta Stelmach-Mardas, Tomasz Rodacki, Justytna Dobrowolska-Iwanek, Anna Brzozowska, Jarosław Walkowiak, Agnieszka Wojtanowska-Krosniak, Paweł. Zagrodzki, Angela Bechthold, Marcin Mardas, Heiner Boeing
Tytuł: Link between food energy density and body weight changes in obese adults
Źródło: Nutrients. - 2016, vol. 8, 4, art. no. 229, il., bibliogr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: body weight ; energy intake ; obesity ; adults
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.550
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2015
Autorzy: Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic, Artur Szwengiel, Hanna Sulewska, Rafał Sobieszczański, Dominika Radzikowska, Anna Brzozowska
Tytuł: The content of dietary fiber and polyphenols in buckwheat (Fagopyrum tataricum) depending on the morphological parts of the plant
W: Buckwheat in Europe - History, Culture, Gastronomy and Nutrition : euro-ibra 2015 - European Regional IBRA Meeting, 10th - 12th December 2015, National Museum of Natural History Luxembourg, Book of abstracts / Coord. of abstr. book Chrstian Ries.
Adres wydawniczy: Luxembourg : Musée national d'histoire naturelle, 2015
Szczegóły: s. 52
Angielskie słowa kluczowe: Fagopyrum tataricum ; polyphenols ; dietary fiber ; morphological parts
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2008
Tytuł: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu, z. 8
ISBN: 978-83-7160-506-2
Polskie słowa kluczowe: woda ; woda pitna ; źródła wody ; jakość wód ; żywienie człowieka ; zapotrzebowanie na wodę ; napoje ; napoje bezalkoholowe ; wody mineralne ; soki owocowe ; soki warzywne ; mleko ; napoje mleczne ; kawa ; herbata czarna ; zupy ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2008
Tytuł: Woda w żywieniu i jej źródła / Pod red. Anny Brzozowskiej i Jana Gawęckiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 148 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-486-7
Polskie słowa kluczowe: woda ; woda pitna ; źródła wody ; jakość wód ; żywienie człowieka ; zapotrzebowanie na wodę ; napoje ; napoje bezalkoholowe ; wody mineralne ; soki owocowe ; soki warzywne ; mleko ; napoje mleczne ; kawa ; herbata czarna ; zupy ; aspekty zdrowotne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP