logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BRYŁA ANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2017
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Anna Bryła
Tytuł: Liposomes - nanotechnological tool for products quality
W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
Szczegóły: s. 20
ISBN: 978-83-943304-7-7
Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
Angielskie słowa kluczowe: nanotechnology ; quality ; liposome ; cosmetics ; food ; drugs
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2017
Autorzy: Anna Bryła, Wojciech Juzwa, Marek Weiss, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Lipid nanoparticles assessment by flow cytometry
Źródło: Int. J. Pharm. - 2017, vol. 520, iss. 1/2, s. 149-157, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0378-5173 e-ISSN: 1873-3476
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: liposomes ; nanocarriers ; drug carriers ; drug delivery ; flow cytometry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.862
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/9
Rok: 2016
Autorzy: Anna Bryła, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Technologia liposomowa w przemyśle spożywczym
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 48-60, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: liposom ; nanokapsułowanie ; żywność
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/9
Rok: 2015
Autorzy: Anna Bryła, Grażyna Lewandowicz, Wojciech Juzwa
Tytuł: Encapsulation of elderberry extract into phospholipid nanoparticles
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, pt. B, s. 189-195, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; ekstrakt z czarnego bzu ; kapsułkowanie
Angielskie słowa kluczowe: liposome ; elderberry extract ; encapsulation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/9
Rok: 2015
Autorzy: Anna Bryła, Wojciech Juzwa, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Bangham method vs membrane technology in the formation of liposomal nanocapsules
Tytuł równoległy: Metoda Banghama vs technologia membranowa w formowaniu nanokapsułek liposomowych
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2015, 4 (45), s. 60-69, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; nanokapsułowanie ; liposomy ; cytometria przepływowa ; potencjał ζ
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; nanoencapsulation ; liposomes ; flow cytometry ; ζ potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2014
Autorzy: Anna Bryła, Wojciech Juzwa, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Kapsułkowanie soku z ziemniaka w liposomach
Źródło: Biul. IHAR. - 2014, nr 272, s. 49-62, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty ; liposomy ; nanokapsułki ; sok ziemniaczany
Angielskie słowa kluczowe: hydrolysate ; liposome ; nanokapsule ; potato juice
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/9
Rok: 2014
Autorzy: Anna Bryła, Karolina Fryczyńska, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: An attempt to application of microfiltration membrane unit for nanoencapsulation of elderberry extract into liposomes
Tytuł równoległy: Próba wykorzystania modułu mikrofiltracyjnego do prosesu nanokapsułkowania ekstraktu z owoców czarnego bzu w liposomach
W: Membranes and membrane processes in environmental protection / Ed. by Krystyna Konieczny, Korus Irena.
Adres wydawniczy: Warsaw; Gliwice : Environmental Engineering Committee. Polish Academy of Sciences, 2014
Seria: Monographs - Polish Academy of Sciences Environmental Engineering Committee ; vol. 118
Szczegóły: s. 343-353, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-63714-17-8
Liczba arkuszy: 0,6
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; mikrofiltracja ; ekstrakt czarnego bzu ; nanokapsułowanie
Angielskie słowa kluczowe: liposome ; microfiltration ; elderberry extract ; nanoencapsulation
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2014
Autorzy: Anna Bryła, Wojciech Juzwa, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Nanoencapsulation of elderberry extract using a membrane contactor
Tytuł równoległy: Nanokapsułkowanie ekstraktu z owoców czarnego bzu z wykorzystaniem modułu membranowego
W: Membranes and membrane processes in environmental protection / Ed. by Krystyna Konieczny, Korus Irena.
Adres wydawniczy: Warsaw; Gliwice : Environmental Engineering Committee. Polish Academy of Sciences, 2014
Seria: Monographs - Polish Academy of Sciences Environmental Engineering Committee ; vol. 118
Szczegóły: s. 333-341, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-63714-17-8
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; nanokapsułowanie ; moduły membranowe ; cytometria przepływowa
Angielskie słowa kluczowe: liposomes ; nanoencapsulation ; membrane contactor ; flow cytometry
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2013
Autorzy: Anna Bryła, Justyna Meissner, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Encapsulation of elderberries extracts into liposomes
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 73
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: liposome ; elderberry extract ; nanocapsules
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP