logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BOROWIAK ROBERT
Liczba odnalezionych rekordów: 15



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/15
Rok: 2014
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Physicochemical properties of lysozyme modified thermally with dextran
W: Food Science Horizon 2014 : 19th Conference of Young Researchers Sections of Polish Society of Food Technologists, 3rd International Conference, 7-9 May 2014, Warsaw, Poland, Book of abstracts / Ed. by Bartosz Kruszewski.
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.m.], [2014]
Szczegóły: s. 131
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; dextran ; modification ; oligomers ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/15
Rok: 2013
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Application of calcium ions in thermo-chemical modification of lysozyme
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 74
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme modification ; oligomers ; antibacterial activity ; calcium ions
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/15
Rok: 2013
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Robert Borowiak, Renata Cegielska-Radziejewska, Jerzy Stangierski
Tytuł: Resorcinol as protective agent in thermochemical modification of lysozyme
Źródło: Food Technol. Biotechnol. - 2013, vol. 51, no. 3, s. 410-413, il., bibliogr.
p-ISSN: 1330-9862
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; resorcinol ; modification ; oligomers ; hydrolytic activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.977
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/15
Rok: 2013
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Robert Borowiak, Renata Cegielska-Radziejewska, Jerzy Stangierski
Tytuł: Zastosowanie jonów wapnia w termiczno-chemicznej modyfikacji lizozymu
Tytuł równoległy: Use of calcium ions in the thermal-chemical modification of lysozyme
Źródło: Przem. Chem. - 2013, t. 92, nr 8, s. 1431-1440, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2496
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.367
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
5/15
Rok: 2013
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Renata Cegielska-Radziejewska, Jacek Kijowski, Robert Borowiak
Tytuł: Badania nad pozyskiwaniem i przeciwbakteryjnym potencjałem różnych form lizozymu z białka jaja kurzego. Część 1, Otrzymywanie i modyfikacje lizozymu
W: Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa wyrobów drobiarskich : Seminarium poświęcone pamięci Profesora Adama Niewiarowicza (1918-1993), Poznań, 14.06.2013.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Zarządzania Jakością Żywności, 2013
Szczegóły: s. 48-50
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; metody otrzymywania ; modyfikacja ; bezpieczeństwo żywności
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/15
Rok: 2012
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Próba zwiększenia funkcjonalności preparatów otrzymanych metodą wysokotemperaturowej modyfikacji lizozymu
W: 17th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologists - 1st International Conference : Food Diversity, Krakow, 10-11 May 2012.
Adres wydawniczy: [Kraków] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: [1 s.]
Polskie słowa kluczowe: modyfikacje lizozymu ; funkcjonalność prepratów ; rozpuszczalność
Angielskie słowa kluczowe: lyzozyme modification ; functionality ; solubility
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/15
Rok: 2012
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Bioaktywne składniki białka jaja kurzego
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 73
Polskie słowa kluczowe: substancje bioaktywne ; białko jaja kurzego ; lizozym
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/15
Rok: 2012
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Bioaktywne składniki żółtka jaja kurzego
W: Współczesne trendy w technologii żywności.Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 74
Polskie słowa kluczowe: żółtko jaja ; substancje bioaktywne ; lecytyna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/15
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Robert Borowiak
Tytuł: Próba zwiększenia funkcjonalności preparatów otrzymanych metodą wysokotemperaturowej modyfikacji lizozymu
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2012, R. 19, nr 5 (84), s. 124-134, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; modyfikacja wysokotemperaturowa ; funkcjonalność
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; high-temperature modification ; functionality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.190
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/15
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Robert Borowiak
Tytuł: Wpływ warunków środowiskowych na zmianę właściwości lizozymu w białku jaj kurzych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2012, R. 19, nr 3 (83), s. 77-87, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; dimer ; aktywość hdrolityczna
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; dimer ; hydrolitic activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.190
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/15
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Leśnierowski, Robert Borowiak
Tytuł: Zastosowanie rezorcyny jako środka ochronnego lizozymu podczas jego wysokotemperaturowej modyfikacji
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2012, R. 19, nr 2 (81), s. 131-142, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; rezorcyna ; modyfikacja termiczna
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; resorcin ; modficaction
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.190
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/15
Rok: 2011
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Niskotemperaturowa modyfikacja lizozymu z zastosowaniem modyfikatora utleniającego
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 83
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/15
Rok: 2011
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Zastosowanie rezorcyny jako środka ochronnego lizozymu podczas jego wysokotemperaturowej modyfikacji
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 29
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/15
Rok: 2010
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Ocena wpływu warunków środowiskowych na zmianę właściwości lizozymu w jajach kurzych
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 54
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/15
Rok: 2010
Autorzy: Robert Borowiak, Grzegorz Leśnierowski
Tytuł: Próba wysokotemperaturowej modyfikacji lizozymu metodą pogłębionego utleniania
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 36
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP