logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BLICHARSKI TADEUSZ
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2018
Autorzy: Artur Gurgul, Igor Jasielczuk, Katarzyna Ropka-Molik, Ewelina Semik-Gurgul, Klaudia Pawlina-Tyszko, Tomasz Szmatoła, Magdalena Szyndler-Nędza, Monika Bugno-Poniewierska, Tadeusz Blicharski, Karolina Szulc, Ewa Skrzypczak, Jędrzej Krupiński
Tytuł: A genome-wide detection of selection signatures in conserved and commercial pig breeds maintained in Poland
Źródło: BMC Genet. - 2018, vol. 19, art. 95, il., bibliogr., abstr.
https://link.springer.com/content/pdf/10.1186%2Fs12863-018-0681-0.pdf
e-ISSN: 1471-2156
Uwagi: Dostęp: 7 listopada 2018
Angielskie słowa kluczowe: FST ; Polish landrace ; Puławska breed ; REHH ; selection signatures ; Złotnicka breed
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.547
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Szyndler-Nędza, Grzegorz Żak, Robert Eckert, Karolina Szulc, Ewa Skrzypczak, Tadeusz Blicharski
Tytuł: Zmiany jakości tusz świń ras rodzimych w czasie realizacji programów ochrony zasobów genetycznych
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 215
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Szyndler-Nędza, Katarzyna Ropka-Molik, Katarzyna Piórkowska, Karolina Szulc, Marek Babicz, Tadeusz Blicharski
Tytuł: Polimorfizm genów uczestniczących w procesach wzrostu i rozwoju w populacjach świń ras rodzimych
W: Świnie w służbie człowieka : X Szkoła Zimowa, Ustroń, 14-17 lutego 2017, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 161-163
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2014
Autorzy: Magdalena Szyndler-Nędza, Aurelia Mucha, Marian Różycki, Łukasz Ciemiński, Tadeusz Blicharski, Marek Babicz, Karolina Szulc, Piotr Luciński
Tytuł: Wpływ poziomu zinbredowania na wyniki odchowu prosiąt w obrębie ras objętych programem ochrony
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2014, t. 10, nr 3, s. 9-21, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; rasy zwierząt ; rasy rodzime ; chów zwierząt ; chów wsobny ; prosięta ; odchów zwierząt ; użytkowość rozpłodowa
Angielskie słowa kluczowe: native pig breeds ; inbred dams ; litter inbreeding ; reproductive performance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2013
Autorzy: Marek Babicz, Zbigniew Bajda, Tadeusz Blicharski, Janusz T. Buczyński, Piotr Luciński, Magdalena Szyndler-Nędza, Marian Różycki, Ewa Skrzypczak, Karolina Szulc
Tytuł: Aktualne problemy w hodowli świń ras zachowawczych w Polsce
Źródło: Prz. Hod. - 2013, R. 81, 6, s. 1-3, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-4214
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2013
Autorzy: Tadeusz Blicharski, Piotr Książek, Edward Pospiech, Władysław Migdał, Artur Jóźwik, Ewa Poławska, Dariusz Lisiak
Tytuł: Aktualna wartość dietetyczna wieprzowiny, jej znaczenie w diecie i wpływ na zdrowie konsumentów : Opracowanie wyników badań laboratoryjnych / Pr. zbior. pod kier. Tadeusza Blicharskiego
Adres wydawniczy: Warszawa : Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej "POLSUS", 2013. - 152 s. : il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: wieprzowina ; wartość odżywcza ; wartość dietetyczna ; właściwości prozdrowotne ; składniki pokarmowe ; klasyfikacja EUROP
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP