logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIERZUŃSKA PAULINA
Liczba odnalezionych rekordów: 32



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/32
Rok: 2019
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska, Asli Yigit
Tytuł: Storage stability of texture and sensory properties of yogurt with the addition of polymerized whey proteins
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 11, art. 548, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 listopada 2019].
Polskie słowa kluczowe: jogurt ; polimeryzowane białka serwatkowe ; synereza ; tekstura ; właściwości sensoryczne
Angielskie słowa kluczowe: yogurt ; polymerized whey protein ; texture ; syneresis ; sensory properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/32
Rok: 2019
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Dorota Cais-Sokolińska, Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Katarzyna Walkowiak, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Behaviour of water in different types of goats' cheese
Źródło: Int. Dairy J. - 2019, vol. 95, s. 18-24, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0958-6946 e-ISSN: 1879-0143
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 kwietnia 2019].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.735
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/32
Rok: 2019
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Zastosowanie technik membranowych w przemyśle mleczarskim
Źródło: Kierun. Spoż. - 2019, 1, s. 64-66, il., bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: membrany ; filtracja membranowa ; mikrofiltracja ; ultrafiltracja ; nanofiltracja ; odwrócona osmoza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/32
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Ocena wzrostu mikroflory charakterystycznej jogurtu o zmienionym układzie białek
W: Dni Doktoranta 2018 : Konferencja Naukowa, Poznań, 13 kwietnia 2018 / Red. Ewelina Janicka, Joanna Jaskuła.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2018
Szczegóły: s. 12
Polskie słowa kluczowe: jogurt ; koncentraty białek serwatkowych ; białka serwatkowe polimeryzowane ; bakterie kwasu mlekowego ; bakterie probiotyczne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/32
Rok: 2018
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Barbara Stachowiak, Łukasz K. Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Barbara Górna
Tytuł: The stability of the casein-gluconate matrix in reduced-lactose kefir with soluble fraction polysaccharides containing b-glucan from Pleurotus ostreatus
Źródło: Int. J. Dairy Technol. - 2018, vol. 71, iss. 1, s. 122-130, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1364-727X
Uwagi: Publikacja dostępna rónież online [Dostęp: 13 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: kefir ; fermentacja ; Pleurotus ostreatus
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.522
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/32
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Aktywność fosfatazy alkalicznej w serwatce podpuszczkowej
Tytuł równoległy: Alkaline phosphatase activity in rennet whey
W: IV Konferencja Naukowa ENZYMOS Enzymy w nauce i przemyśle : Lublin, 17 listopada 2018 r., Abstrakty / Red. Barbara Wrzyszcz, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2018
Szczegóły: s. 49-50
ISBN: 978-83-65272-92-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
7/32
Rok: 2018
Autorzy: D. Cais-Sokolińska, R. Danków, P. Bierzuńska, Ł. K. Kaczyński, S. Chudy, J. Teichert, A. Dobek, E. Skotarczak, J. Pikul
Tytuł: Freezing point and other technological properties of milk of the Polish Coldblood horse breed
Źródło: J. Dairy Sci. - 2018, vol. 101, iss. 11, s. 9637-9646, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-0302
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: freezing point ; mare milk ; technological properties ; lactation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.082
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/32
Rok: 2018
Autorzy: D. Cais-Sokolińska, P. Bierzuńska, Ł. K. Kaczyński, H. M. Baranowska, J. Tomaszewska-Gras
Tytuł: Stability of texture, meltability and water mobility model of pizza-style cheeses from goat's milk
Źródło: J. Food Eng. - 2018, vol. 222, s. 226-236, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: goat cheese ; meltability ; baking ; texture ; NMR ; differential scanning calorimetry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.625
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/32
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Serwatka. Nie odpad, ale cenne źródło bioaktywnych peptydów
Źródło: Kierun. Spoż. - 2018, 2, s. 21-23, il., bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: białka serwatkowe ; serwatka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/32
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Skóra produktu
Źródło: Kierun. Spoż. - 2018, 4, s. 48-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; opakowania ; innowacyjność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/32
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Determination of antioxidant activity of yoghurt enriched with polymerized whey protein
Źródło: Mljekarstvo. - 2018, vol. 68, 4, s. 272-281, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; polymerized whey protein ; antioxidant activity ; lactic acid bacteria
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.806
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/32
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Designig quality of yogurt with polymerized whey protein
W: XII Copernican International Young Scientists Conference : Nicolaus Copernicus University, 28-29 June, 2018, Toruń, Poland.
Adres wydawniczy: Toruń : Nicolaus Copernicus University, 2018
Szczegóły: s. 83, bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; polymerized whey protein ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/32
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Potencjał przeciwutleniający jogurtu z mleka o zwiększonej zawartości białek serwatkowych i poddanego enzymatycznej hydrolizie laktozy
Tytuł równoległy: Antioxidant activity of yoghurt from milk with increased whey protein content and subjected to enzymatic hydrolysis of lactose
W: III Konferencja Naukowa Enzymos Enzymy w nauce i przemyśle : Lublin, 18 listopada 2017 r., Abstrakty / Red. Magdalena Staszczak, Anna Jarosz-Wilkołazka, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 61-62
ISBN: 978-83-65272-63-8
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: białka serwatkowe ; jogurt ; potencjał przeciwutleniający
Angielskie słowa kluczowe: whey proteins ; yoghurt ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/32
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska, Magdalena Rudzińska, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Evaluation of antioxidant activity of whey protein to improve cholesterol oxidation stability in fresh white cheese from buttermilk
Źródło: J. Food Nutr. Res. - 2017, vol. 56, no. 2, s. 101-108, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1336-8672 e-ISSN: 1338-4260
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: sery ; przeciwutleniacze ; maślanka ; białka serwatkowe
Angielskie słowa kluczowe: cheese ; buttermilk ; antioxidant activity ; whey protein
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.687
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
15/32
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Lody z bakteriami są ... lepsze!
Źródło: Kierun. Spoż. - 2017, 2, s. 48-51, bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: lody przemysłowe ; lody tradycyjne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/32
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Mleko nie (zawsze) jest białe
Źródło: Kierun. Spoż. - 2017, 4, s. 36-38, il.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: jogurt ; kefir ; barwa ; indeks oddalenia od bieli
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/32
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Jolanta Tomaszewska-Gras, Dorota Cais-Sokolińska, Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński
Tytuł: Water mobility and thermal properties of smoked soft cheese
Źródło: Mljekarstvo. - 2017, vol. 67, 3, s. 188-196, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 lipca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: cheese ; NMR ; water activity ; differential scanning calorimetry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
18/32
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska, Bartosz Kulczyński
Tytuł: Texture profile of kefir and yogurt with modified config uration of proteins
Tytuł równoległy: Profil tekstury kefiru i jogurtu o zmienionym układzie białek
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 1, s. 107-114, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_10.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: kefir ; jogurt ; mleko fermentowane ; koncentraty białek serwatkowych ; tekstura
Angielskie słowa kluczowe: kefir ; yogurt ; fermented milk ; whey protein concentrates ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
19/32
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Modelowanie właściwości sensorycznych jogurtu o zwiększonej zawartości białek serwatkowych z udziałem mikroflory probiotycznej
W: Puzzel 2017 : VI Wrocławska Konferencja Studentów Nauk Technicznych i Ścisłych, [Zapis pokonferencyjny] / Pr. zbior. pod red. Oskara Uchańskiego.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Wrocław : Oskar Uchański, 2017
Szczegóły: [s. 203]
ISBN:
Uwagi: Publikacja elektroniczna dostępna na stronie konferencji Puzzel 2017.
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
20/32
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Co z tą laktozą? [*]
Źródło: Agro Przem. - 2016, 1, s. 63-65, bibliogr.
p-ISSN: 1734-7971
Polskie słowa kluczowe: laktoza ; procesy membranowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/32
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Cohesiveness and firmness of fermented milk with an increased proportion of whey proteins
Tytuł równoległy: Spoistość i zwięzłość mleka fermentowanego o zwiększonym udziale białek serwatkowych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2016, t. 21, nr 2, s. 106-109, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: mleko fermentowane ; koncentraty białek serwatkowych ; tekstura
Angielskie słowa kluczowe: fermented milk ; whey protein concentrates ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/32
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: The conductivity of the milk kefir model reduced by enzymatic hydrolysis of lactose content
Tytuł równoległy: Konduktywność modelowych kefirów z mleka o obniżonej na drodze hydrolizy enzymatycznej zawartości laktozy
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2016, t. 21, nr 2, s. 102-105, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: konduktometria ; konduktywność ; mleko bezlaktozowe
Angielskie słowa kluczowe: conductometry ; conductivity ; lactose-free milk
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/32
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Ocena wartości przerobowej i termostabilności permeatu mleka koziego po mikrofiltracji
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 30
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; mikrofiltracja ; permeat ; przydatność technologiczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/32
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Wpływ ukwaszania mleka fermentowanego o zwiększonej zawartości białek serwatkowych na stopień związania wody
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 17
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: mleko fermentowane ; pH ; synereza ; profil tekstury
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/32
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Rynek innowacyjnych produktów mlecznych a zachowania młodych mieszkańców gmin wiejskich
Źródło: Gospod. Rynek Eduk. - 2016, vol. 17, no. 2, s. 19-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-5576
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 października 2016]
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; produkty mleczne ; mieszkańcy gmin wiejskch ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: innovation ; dairy products ; residents of rural gminas ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
26/32
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Technologiczne uwarunkowania syntezy kwasu 2-hydroksypropanowego w fermentowanym mleku o obniżonej zawartości laktozy
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 109
Polskie słowa kluczowe: kwas 2-hydroksypropanowy ; bakterie kwasu mlekowego ; mleko fermentowane
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/32
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Z mlekiem w proszku w świat [*]
Źródło: Kierun. Spoż. - 2016, 3, s. 66-69, bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: mleko w proszku ; technologia produkcji
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/32
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Technologiczne uwarunkowania syntezy kwasu 2-hydroksypropanowego w fermentowanym mleku o obniżonej zawartości laktozy
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 146-153, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: bakterie kwasu mlekowego ; kwas 2-hydroksypropanowy ; mleko fermentowane
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
29/32
Rok: 2015
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska, Łukasz Kaczyński
Tytuł: Innowacyjne, ale niekoniecznie nowe [*]
Źródło: Agro Przem. - 2015, 4, s. 58-61, bibliogr.
p-ISSN: 1734-7971
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; konsumenci
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/32
Rok: 2015
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Tekstura a pożądalność serów
Źródło: Agro Przem. - 2015, 2, s. 75-77, il., bibliogr.
p-ISSN: 1734-7971
Polskie słowa kluczowe: sery ; tekstura
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/32
Rok: 2015
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Charakterystyka tekstury mleka fermentowanego o zwiększonym udziale białek
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 19
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: mleko ; fermentacja mlekowa ; białka serwatkowe ; kazeina ; tekstura
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/32
Rok: 2015
Autorzy: Łukasz Kaczyński, Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Zmiana indeksu oddalenia od bieli mleka otrzymanego na drodze fermentacjii mlekowej i mleko-alkoholowej
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 35
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: mleko ; fermentacja mlekowa ; barwa ; indeks oddalenia od bieli ; jogurt naturalny ; kefir
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP