logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BIADAŁA AGATA
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2019
Autorzy: Agata Biadała, Jan Pikul, Magdalena Rudzińska, Małgorzata Majcher, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: The characteristic of functional fermented caprine milk
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2019, vol. 31, iss. 8, s. 618-625, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2020].
Angielskie słowa kluczowe: caprine milk ; fermentation ; functional components
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.921
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/13
Rok: 2018
Autorzy: Agata Biadała, Piotr Konieczny
Tytuł: Goat's milk-derived bioactive components - a review
Źródło: Mljekarstvo. - 2018, vol. 68, 4, s. 239-253, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: goat's milk ; bioactive components ; increasing the content of bioactive ingredients
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.806
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/13
Rok: 2017
Autorzy: A. Biadała, Ł. Tomczyk, J. Pikul, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Chemical characteristic of goat's and sheep's probiotic fermented milk
W: Food: today and tomorrow. XXII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności : 5 th International Session of Young Scientific Staff, May 18-19th 2017 Szczecin.
Adres wydawniczy: [Szczecin] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 129
ISBN: 978-83-935477-9-1
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/13
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: CLA naturalnie występujący w produktach mlecznych - budowa i właściwości funkcjonalne
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 1, s. 48-49, il.
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; CLA
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; CLA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/13
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Metody zwiększania zawartości składników bioaktywnych w mleku
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 1, s. 50-51
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; bioactive components
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Procesy membranowe - zastosowanie w mleczarstwie
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 2, s. 24-25
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: procesy membranowe ; mleczarstwo
Angielskie słowa kluczowe: membrane procesing ; dairy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 2017
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Wpływ technologii na konsystencję i teksturę mlecznych napojów fermentowanych
Źródło: Mlecz. Technol. - 2017, 2, s. 30-31
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: napoje mleczne fermentowane ; tekstura
Angielskie słowa kluczowe: fermented milk ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Kinga Stuper-Szablewska, Agata Biadała
Tytuł: Analiza czynników wpływających na wytrzymałości skorupy jaj konsumpcyjnych
W: Puzzel 2017 : VI Wrocławska Konferencja Studentów Nauk Technicznych i Ścisłych, Wrocław 1-2 kwietnia 2017, Kompleks Edukacyjno-Badawczy Biotechnologii Uniwersytetu Wrocławskiego.
Adres wydawniczy: Wrocław : Uniwersytet Wrocławski, 2017
Szczegóły: s. 166
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Kinga Stuper-Szablewska, Agata Biadała
Tytuł: Ocena wpływu wybranych środków higienizujących na jakość mikrobiologiczną skorupy jaj konsumpcyjnych
W: VII Kopernikańskie Sympozjum Studentów Nauk Przyrodniczych, III Toruńskie Sympozjum Doktorantów Nauk Przyrodniczych : 1-2 kwietnia 2017, Zeszyt abstraktów.
Adres wydawniczy: Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika, 2017
Szczegóły: s. 104
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2017
Autorzy: S. Nowaczewski, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, K. Stuper-Szablewska, M. Rudzińska, A. Biadała
Tytuł: Effect of Japanese quail age on biochemical traits of eggs
Tytuł równoległy: Woływ wieku przepiórek japońskich na cechy biochemiczne jaj
W: XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA "Nauka praktyce - praktyka nauce" : 18-20.09.2017, Tarnowo Podgórne, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 186-187
Polskie słowa kluczowe: przepiórka japońska ; wiek ; jaja przepiórcze ; cechy biochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: Japanese quail ; age ; eggs ; biochemical traits
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Kinga Stuper-Szablewska, Agata Biadała
Tytuł: Wpływ wybranych środków higienizujących na koncentrację drobnoustrojów na powierzchni skorupy jaj konsumpcyjnych
W: Zielone Idee 21. wieku : III Ogólnopolskie Seminarium Naukowe, Poznań, 30.03.2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Koło Naukowe "BioInicjatywa", 2017
Szczegóły: s. 89, bibliogr.
ISBN: 978-83-947733-0-4
Polskie słowa kluczowe: jaja konsumpcyjne ; higienizacja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2016
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Higiena w produkcji i przetwarzaniu mleka
Źródło: Mlecz. Technol. - 2016, 3, s. 62-63
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; higiena produkcji
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; hygiene
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 2016
Autorzy: Agata Biadała
Tytuł: Tłuszcz mleczny- bogactwo składników odżywczych
Źródło: Mlecz. Technol. - 2016, 3, s. 26-27
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: dairy ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP