logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: BEDNAREK M
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Marta Bednarek, Artur Szwengiel, Ana Belén Florez, Zbigniew Czarnecki, Baltasar Mayo
Tytuł: Effect of different starter cultures on chemical and microbial parameters of buckwheat honey fermentation
Źródło: Food Microbiol. - 2019, vol. 82, September, s. 294-302, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0740-0020 e-ISSN: 1095-9998
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: mead ; honey ; traditional fermentation ; PCR-DGGE ; microbiota
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.089
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2017
Autorzy: Tomasz Rychlik, Artur Szwengiel, Marta Bednarek, Edna F. Arcuri, Didier Montet, Baltasar Mayo, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Application of the PCR-DGGE technique to the fungal community of traditional Wielkopolska fried ripened curd cheese to determine its PGI authenticity
Źródło: Food Contr. - 2017, vol. 73, Part B, s. 1074-1081, il., bibliogr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fried cheese ; PCR-DGGE ; PGI ; fungi
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.667
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2016
Autorzy: Artur Szwengiel, Marta Bednarek
Tytuł: Optimisation of dissolution conditions of potato starch for aqueous SEC
W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
Szczegóły: s. 259-264, il., bibliogr.
ISBN: 978-80-86238-59-3
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    4/6
    Rok: 2015
    Autorzy: Marta Bednarek
    Tytuł: Charakterystyka miodów odmianowych
    W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
    Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
    Szczegóły: s. 17
    ISBN: 978-83-7160-825-4
    Polskie słowa kluczowe: miody odmianowe ; pochodzenie geograficzne ; jakość ; autentyczność
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    5/6
    Rok: 2015
    Autorzy: Marta Bednarek, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
    Tytuł: Identification of microbiota and physical and chemical properties of mead
    W: Food - Quality and Perspectives : XX Conference of Young Researches - IVth International Session, 14-15 of May 2015, Rzeszów, Book of abstracts.
    Adres wydawniczy: Rzeszów : [b.w.], 2015
    Szczegóły: s. 23
    Polskie słowa kluczowe: miód pitny ; pochodzenie geograficzne ; metoda HPLC-MS ; metoda PCR-DGGE
    Angielskie słowa kluczowe: mead ; geographical origin ; HPLC-MS ; PCR-DGGE
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    6/6
    Rok: 2014
    Autorzy: M. Bednarek, A. Szwengiel, Z. Czarnecki
    Tytuł: Wykorzystanie techniki PCR-DGGE do określenia pochodzenia geograficznego karpia milickiego
    W: I Konferencja Doktorantów Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu : Poznań, 29-30 września 2014, Książka streszczeń.
    Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 2014
    Szczegóły: s. 49-50
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 21 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: pochodzenie geograficzne ; metoda PCR-DGGE ; identyfikowalność ; Cyprinus carpio
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP