logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ARCZEWSKA-WLOSEK A
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2017
Autorzy: S. Swiatkiewicz, A. Arczewska-Wlosek, D. Jozefiak
Tytuł: The nutrition of poultry as a factor affecting litter quality and foot pad dermatitis - an updated review
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2017, vol. 101, iss. 5, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; turkeys ; nutrition ; litter quality ; foot pad dermatitis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.607
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2016
Autorzy: S. Swiatkiewicz, M. Swiatkiewicz, A. Arczewska-Wlosek, D. Jozefiak
Tytuł: Efficacy of feed enzymes in pig and poultry diets containing distillers dried grains with solubles: a review
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2016, vol. 100, iss. 1, s. 15-26, bibliogr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: wywar gorzelniany ; dodatki paszowe ; kurczęta rzeźne ; nioski ; trzoda chlewna
Angielskie słowa kluczowe: distillers dried grains with solubles ; feed enzymes ; broiler chickens ; laying hens ; pigs
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.244
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2015
Autorzy: S. Swiątkiewicz, M. Swiątkiewicz, A. Arczewska-Wlosek, D. Jozefiak
Tytuł: The use of genetic engineering techniques to improve the lipid composition in meat, milk, and fish products: a review
Źródło: Animal. - 2015, vol. 9, iss. 4, s. 696-706, il.
p-ISSN: 1751-7311 e-ISSN: 1751-732X
Polskie słowa kluczowe: techniki inzynierii genetycznej ; transgeneza ; zwierzęta produkujące żywność ; produkty pochodzenia zwierzęcego ; n-3 wielonienasycone kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: genetic engineering techniques ; transgenesis ; food-producing animals ; animal-origin products ; n-3 polyunsaturated fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/7
Rok: 2015
Autorzy: S. Swiatkiewicz, A. Arczewska-Wlosek, D. Jozefiak
Tytuł: Bone quality, selected blood variables and mineral retention in laying hens fed with different dietary concentrations and sources of calcium
Źródło: Livest. Sci. - 2015, vol. 181, s. 194-199, bibliogr.
p-ISSN: 1871-1413 e-ISSN: 1878-0490
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: laying hens ; dietary calcium ; limestone part size ; mineral retention ; bone quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.293
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2015
Autorzy: S. Swiatkiewicz, A. Arczewska-Wlosek, D. Jozefiak
Tytuł: The relationship between dietary fat sources and immune response in poultry and pigs: An updated review
Źródło: Livest. Sci. - 2015, vol. 180, s. 237-246, bibliogr.
p-ISSN: 1871-1413 e-ISSN: 1878-0490
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: poultry ; pigs ; dietary fat ; n-3 polyunsaturated fatty acids ; immunomodulation ; immune response
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.293
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/7
Rok: 2014
Autorzy: S. Swiatkiewicz, M. Swiatkiewicz, A. Arczewska-Wlosek, D. Jozefiak
Tytuł: Chitosan and its oligosaccharides derivatives (chito-oligosaccharides) as feed supplements in poultry and swine nutrition
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2014, vol. 99, iss. 1, s. 1-12, bibliogr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: chitosan ; broiler chickens ; laying hens ; pigs
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.406
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/7
Rok: 2014
Autorzy: S. Swiatkiewicz, A. Arczewska-Wlosek, D. Jozefiak
Tytuł: Feed enzymes, probiotic, or chitosan can improve the nutritional efficacy of broiler chicken diets containing a high level of distillers dried grains with solubles
Źródło: Livest. Sci. - 2014, vol. 163, s. 110-119, bibliogr.
p-ISSN: 1871-1413 e-ISSN: 1878-0490
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 18 marca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; distillers dried grains with solubles ; feed additives ; breast meat composition ; balance indices ; bone quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.171
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP