logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ARCZEWSKA-WŁOSEK A
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2017
Autorzy: A. Arczewska-Włosek, S. Świątkiewicz, J. Kowal, D. Józefiak, J. Długosz
Tytuł: The effect of increased crude protein level and/or dietary supplementation with herbal extract blend on the performance of chickens vaccinated against coccidiosis
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2017, vol. 229, s. 65-72, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta brojlery ; kokcydioza ; białko ogólne ; ekstrakty roślinne ; szczepionki
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; coccidiosis ; crude protein ; anticoccidial vaccines ; herbal extract
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.143
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2017
Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, D. Bederska-Lojewska, D. Józefiak
Tytuł: Efficacy of dietary vitamin D and its metabolites in poultry - review and implications of the recent studies
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2017, vol. 73, iss. 1, s. 57-68, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Angielskie słowa kluczowe: vitamin D3 ; eggshell quality ; bone characteristic ; broiler chicken ; laying hen
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.439
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/10
Rok: 2015
Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, J. Krawczyk, M. Puchała, D. Józefiak
Tytuł: Effects on performance and eggshell quality of particle size of calcium sources in laying hens' diets with different Ca concentrations
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2015, vol. 58, 2, s. 301-307, bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 21 czerwca 2016].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.493
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/10
Rok: 2015
Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak
Tytuł: Application of microalgae biomass in poultry nutrition
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 4, s. 663-672, bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: microalgae ; poultry ; egg quality ; meat quality ; PUFA ; carotenoids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/10
Rok: 2015
Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, J. Krawczyk, M. Puchała, D. Józefiak
Tytuł: Dietary factors improving eggshell quality: an updated review with special emphasis on microelements and feed additives
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 1, s. 83-94, bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339
Angielskie słowa kluczowe: laying hens ; nutrition ; eggshell quality ; microelements ; feed additives
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/10
Rok: 2014
Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak
Tytuł: Bones quality indices in laying hens fed diets with a high level of DDGS and supplemented with selected feed additives
Źródło: Czech J. Anim. Sci. - 2014, t. 59, 2, s. 61-68, bibliogr.
p-ISSN: 1212-1819 e-ISSN: 1805-9309
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: layers ; distillers dried gains with solubles ; feed supplements ; femur and tibia measurements
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.183
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/10
Rok: 2014
Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak
Tytuł: The efficacy of organic minerals in poultry nutrition: review and implications of recent studies
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2014, vol. 70, iss. 3, s. 475-486, bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339
Angielskie słowa kluczowe: poultry ; organic minerals ; zinc ; manganese ; copper
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.089
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
8/10
Rok: 2014
Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak
Tytuł: Immunomodulatory efficacy of yeast cell products in poultry: a current review
Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2014, vol. 70, iss. 1, s. 57-68, bibliogr.
p-ISSN: 0043-9339
Angielskie słowa kluczowe: poultry ; nutritional immunomodulation ; yeast cell ; mannanoligosaccharides ; beta-glucan ; innate response ; acquired response
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.089
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/10
Rok: 2013
Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, J. Krawczyk, M. Puchała, D. Józefiak
Tytuł: Effects of selected feed additives on the performance of laying hens given a diet rich in maize dried distiller's grains with solubles (DDGS)
Źródło: Br. Poult. Sci. - 2013, vol. 54, no. 4, s. 478-485, bibliogr.
p-ISSN: 0007-1668
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 września 2017].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.782
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/10
Rok: 2013
Autorzy: W. Szczurek, B. Szymczyk, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak, M. N. Alloui
Tytuł: The effects of dietary whey protein concentrate level on performance, selected intestinal tract and blood parameters, and thiobarbituric acid reactive substances in the liver and breast meat of broiler chickens
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2013, vol. 22, no. 4, s. 342-353, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 maja 2014].
Angielskie słowa kluczowe: broilers ; whey protein concentrate ; feeding ; performance ; blood ; TBARS ; intestinal pH ; protein digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.591
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP