logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: AMAROWICZ RYSZARD
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Ewa Flaczyk, Ryszard Amarowicz, Erwin Wąsowicz, Józef Korczak
Tytuł: Antioxidative effect of crackling hydrolysates during frozen storage of cooked meatballs
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2007, vol. 224, iss. 3, s. 293-299, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Springer
Polskie słowa kluczowe: lipidy ; cholesterol ; utlenianie ; przeciwutleniacze ; hydrolizaty białkowe
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; cholesterol oxidation ; antioxidants ; protein hydrolysates
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.159
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2006
Autorzy: Ewa Flaczyk, Magdalena Rudzińska, Erwin Wąsowicz, Józef Korczak, Ryszard Amarowicz
Tytuł: Effect of cracklings hydrolysates on oxidative stability of pork meatballs fat
Źródło: Food Res. Int. - 2006, vol. 39, iss. 8, s. 924-931, il., bibliogr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Elsevier
Polskie słowa kluczowe: stabilność oksydacyjna ; tłuszcz ; mięso ; hydrolizaty białkowe ; produkty utleniania cholesterolu
Angielskie słowa kluczowe: oxidative stability ; fat ; meat ; protein hydrolysates ; cholesterol oxidation products
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.652
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2006
Autorzy: Ewa Flaczyk, Magdalena Rudzińska, Józef Korczak, Ryszard Amarowicz
Tytuł: Stabilization of cholesteryl linoleate emulsion model system by cracklings hydrolysates
Źródło: J. Food Lipids. - 2006, vol. 13, iss. 3, s. 318-330, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1065-7258
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 czerwca 2018].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.604
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2005
Autorzy: Anna Gramza, Józef Korczak, Ryszard Amarowicz
Tytuł: Tea polyphenols - their antioxidant properties and biological activity - a review
Tytuł równoległy: Polifenole herbaty - ich właściwości przeciwutleniające i aktywność biologiczna - artykuł przeglądowy
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, no. 3, s. 219-235, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; polyphenols ; catechins ; antioxidant activity ; antimicrobial activity ; antimutagenic properties ; anticarcinogenic properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP