logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ŚMIGIELSKA HANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2019
Autorzy: Ewelina Król, Zbigniew Krejpcio, Monika Okulicz, Hanna Śmigielska
Tytuł: Chromium(III) glycinate complex supplementation improves the blood glucose level and attenuates the tissular copper to zinc ratio in rats with mild hyperglycaemia
Źródło: Biol. Trace Elem. Res. - [2019], bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
Angielskie słowa kluczowe: chromium(III) glycinate complex ; chromium(III) picolinate ; supplementation ; hyperglycaemia ; diabetic rats
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Śmigielska, Hanna Maria Baranowska, Jacek Lewandowicz
Tytuł: Fortification of oxidesed starches with Cu2+ ions
W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
Szczegóły: s. 23
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Śmigielska, Hanna Maria Baranowska, Jacek Lewandowicz
Tytuł: Fortification of oxidesed starches with Cu2+ ions
W: Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2017
Szczegóły: s. 237-240, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-74-6
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    4/9
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Śmigielska, Agnieszka Makowska, Jacek Lewandowicz, Zuzanna Małyszek
    Tytuł: The rheological characteristics of qxidized porous starches fortified with Fe 2+ ions
    W: Current trends in commodity science : new trends in food quality, packaging and consumer behavior / Ed. Krzysztof Juś, Joanna Jasnowska-Małecka, Olga Bińczak.
    Adres wydawniczy: Poznań : University of Economics and Business. Faculty of Commodity Science, 2015
    Szczegóły: s. 59-68, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-938018-8-6
    Polskie słowa kluczowe: skrobia porowata ; skrobia utleniona ; żelazo
    Angielskie słowa kluczowe: porous starch ; oxidised starch ; iron
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    5/9
    Rok: 2011
    Autorzy: Zbyszko Lubiewski, Paweł Boczar, Lucyna Błażejczyk-Majka, Hanna Śmigielska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Tłuszczak kanałowy jako potencjalny surowiec do produkcji biodiesla (estrów metylowych kwasów tłuszczowych)
    Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 206, s. 251-259, il., bibliogr., streszcz.
    p-ISSN: 1689-7374
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Towaroznawstwo żywności w zaspokajaniu potrzeb konsumenta. - ISBN 978-83-7417-649-1.
    Polskie słowa kluczowe: estry ; FAME ; tłuszcz kanałowy ; biopaliwa ; biodiesel
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    6/9
    Rok: 2006
    Autorzy: Hanna Śmigielska, Wioletta Błaszczak, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Fortyfikacja spożywczych skrobi modyfikowanych
    W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
    Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
    Szczegóły: s. 122-123
    Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; jony miedzi
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    7/9
    Rok: 2006
    Autorzy: Zbyszko Lubiewski, Hanna Śmigielska, Grażyna Lewandowicz, Włodzimierz Balcerek
    Tytuł: Charakterystyka odcieku po koagulacji białka pozyskiwanego w toku kampanii krochmalniczej
    Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2006, z. 511, cz. 2, s. 617-626, bibliogr.
    p-ISSN: 0084-5477
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie. Jakość polskich odmian ziemniaka
    Polskie słowa kluczowe: przemysł ziemniaczany ; koagulacja ; białka roślinne ; odcieki ; skład fizykochemiczny
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    8/9
    Rok: 2006
    Autorzy: Zbyszko Lubiewski, Hanna Śmigielska, Grażyna Lewandowicz, Włodzimierz Balcerek
    Tytuł: Charakterystyka odcieku po koagulacji białka pozyskiwanego w toku kampanii ziemniaczanej
    W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Jakość polskich odmian ziemniaka ich szansą na wspólnym rynku europejskim" : IV Konferencja Naukowa, Szklarska Poręba, 8-11 maja 2006 r. / Oprac red. Wioletta Drożdż, Agnieszka Tajner-Czopek.
    Adres wydawniczy: Wrocław : [Akademia Rolnicza], 2006
    Szczegóły: s. 185-186
    ISBN: 83-913594-9-2
    Polskie słowa kluczowe: przemysł ziemniaczany ; odcieki ; właściwości fizykochemiczne ; białko ziemniaczane ; koagulacja
    Charakt. formalna: POS
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    9/9
    Rok: 2005
    Autorzy: Hanna Śmigielska, Grażyna Lewandowicz, Aleksander Walkowski
    Tytuł: Wpływ dodatku mikroelementów na właściwości uzytkowe skrobi utlenionych
    W: Technologia i Biotechnologia Żywności - teraźniejszość i przyszłość : XXXVI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Szczecin, 13-14 września 2005, Streszczenia referatów i doniesień.
    Adres wydawniczy: Szczecin : Akademia Rolnicza, 2005
    Szczegóły: s. 23
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP