logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ŚCIBISZ IWONA
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2019
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger
Tytuł: Wpływ wstępnej obróbki mikrofalowej nasion rzepaku na zawartość związków fenolowych w nasionach i oleju
Tytuł równoległy: The effect of rapeseed pretreatment by microwaves on the content of phenolic compounds in the seeds and oil
W: XXVII Międzynarodowa Konferencja Naukowa Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : Kazimierz Dolny, 22-24 maja 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 53-54
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2018
Autorzy: Agnieszka Rękas, Aleksander Siger, Małgorzata Wroniak, Iwona Ścibisz
Tytuł: Phytochemicals and antioxidant activity degradation kinetics during long-term storage of rapeseed oil pressed from microwave-treated seeds
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2018, vol. 120, 2, art. no. 1700283, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: karotenoidy ; kinetyka degradacji ; mikrofale ; związki fenolowe ; tokochromanole
Angielskie słowa kluczowe: carotenoids ; degradation kinetics ; microwaving ; phenolic compounds ; tocochromanols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.852
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger, Andrzej Anders
Tytuł: Skład chemiczny i stabilność oksydatywna wysoko oleinowego oleju rzepakowego wytłoczonego po obróbce mikrofalowej całych i obłuskanych nasion
Tytuł równoległy: Chemical composition and oxidative stability of high-oleic rapeseed oil pressed from microwave pre-treated intact and de-hulled seeds
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIV Konferencja Naukowa, 10-11 kwietnia 2018, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, Oddział w Poznaniu], 2018
Szczegóły: s. 102
ISBN: 978-83-64246-83-8
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy wysokooleinowy ; łuskanie ; obróbka mikrofalowa ; kwasy tłuszczowe ; stabilność oksydatywna
Angielskie słowa kluczowe: high-oleic rapeseed oil ; hulling ; microwaving ; fatty acids ; oxidative stability
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger, Andrzej Anders
Tytuł: Wpływ wstępnej obróbki mikrofalowej nasion rzepaku na degradację związków biologicznie aktywnych podczas przechowywania oleju
Tytuł równoległy: Effect of preliminary microwave treatment of rapeseed on degradation of bioactive compounds during oil storage
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIV Konferencja Naukowa, 10-11 kwietnia 2018, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, Oddział w Poznaniu], 2018
Szczegóły: s. 27-28
ISBN: 978-83-64246-83-8
Polskie słowa kluczowe: ogrzewanie mikrofalowe ; rzepak ; związki biologicznie aktywne
Angielskie słowa kluczowe: microwave pretreatment ; rapeseed ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger, Małgorzata Wroniak
Tytuł: The effect of microwave pretreatment of seeds on the stability and degradation kinetics of phenolic compounds in rapeseed oil during long-term storage
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 222, 1 May, s. 43-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: canolol ; degradation kinetics ; microwave pretreatment ; phenolic compounds ; rapeseed oil ; stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/10
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Małgorzata Wroniak, Aleksander Siger, Iwona Ścibisz, Dorota Derewiaka, Andrzej Anders
Tytuł: Mechanical hulling and thermal pre-treatment effects on rapeseed oil antioxidant capacity and related lipophilic and hydrophilic bioactive compounds
Źródło: Int. J. Food Sci. Nutr. - 2017, vol. 68, no. 7, s. 788-799, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-7486
Polskie słowa kluczowe: obłuszczanie ; mikrofale ; związki fenolowe ; fitosterale ; aktywność antyoksydacyjna ; olej rzepakowy ; prażenie ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: hulling ; microwaving ; phenolic compounds ; phytosterols ; radical scavenging activity ; rapeseed oil ; roasting ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.317
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/10
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Aleksander Siger, Małgorzata Wroniak, Iwona Ścibisz, Dorota Derewiaka, Andrzej Anders
Tytuł: Dehulling and microwave pretreatment effects on the physicochemical composition and antioxidant capacity of virgin rapeseed oil
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2017, vol. 54, iss. 3, s. 627-638, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; dehulling ; microwave treatment ; physicochemical properties ; radical scavenging activity ; rapeseed oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.797
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/10
Rok: 2016
Autorzy: Mariola Kozłowska, Eliza Gruczyńska, Iwona Ścibisz, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Fatty acids and sterols composition, and antioxidant activity of oils extracted from plant seeds
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 213, 15 December, s. 450-456, bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: nasiona oleiste ; kwasy tłuszczowe ; sterole ; związki fenolowe ; DPPH ; ekstrakcja
Angielskie słowa kluczowe: plant seed soils ; fatty acids ; sterols ; phenolic compounds ; DPPH ; extraction
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/10
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Rękas, Małgorzata Wroniak, Aleksander Siger, Iwona Ścibisz
Tytuł: Wpływ ogrzewania mikrofalowego nasion rzepaku na zmiany zawartości związków fenolowych w wytłoczonym oleju
Tytuł równoległy: The effect of rapeseed pretreatment by microwaves on the content of phenolic compounds in the extracted oil
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIII Konferencja Naukowa, 5-6.04.2016, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 132-134
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; związki fenolowe ; ogrzewanie mikrofalowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; phenolic compounds ; microwave heating
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Rękas, Małgorzata Wroniak, Aleksander Siger, Iwona Ścibisz
Tytuł: Wpływ ogrzewania mikrofalowego całych i obłuskanych nasion rzepaku na zawartość związków bioaktywnych, aktywność przeciwutleniającą i właściwości fizykochemiczne oleju tłoczonego na zimno
W: XXIV Międzynarodowa Konferencja Naukowa Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : Zamek Gniew, 06-08 czerwca 2016, Streszczenia.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 71
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; ogrzewanie mikrofalowe ; związki bioaktywne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP