logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ŁUCZAK MIŁOSZ
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2014
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Miłosz Łuczak, Izabela Pankiewicz
Tytuł: Makarony wzbogacone w składniki bioaktywne: charakterystyka sensoryczna i żywieniowa
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 3, s. 237-248, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: składniki bioaktywne ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; makarony
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Agnieszka Makowska, Miłosz Łuczak
Tytuł: Potencjalne możliwości wykorzystania otrąb pszennych nie tylko na cele paszowe
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2013, R. 57, nr 7, s. 12-13, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: otręby pszenne ; błonnik ; tokoferole ; białka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2012
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Miłosz Łuczak
Tytuł: Współczesne problemy oraz oczeliwania związane z produkcją makaronu w Polsce
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2012, R. 56, nr 10, s. 12-13, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2011
Autorzy: Miłosz Łuczak, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Analiza wpływu rosnących cen surowców, energii i innych kosztów produkcji na kondycję przemysłu makaronowego
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2011, R. 55, nr 5, s. 22-23, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2010
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Zofia Banaszak, Agnieszka Makowska, Miłosz Łuczak
Tytuł: Factors affecting usefulness of triticale grain for bioethanol production
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2010, vol. 90, iss. 14, s. 2506-2511, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; etanol ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; growth conditions ; quality pameters ; ethanol ; yield prediction
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.360
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/7
Rok: 2009
Autorzy: Miłosz Łuczak, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Kryzys ekonomiczny a produkcja, handel i spożycie wyrobów makaronowych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2009, R. 53, nr 11, s. 25-26
p-ISSN: 0033-2461
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2008
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Zofia Banaszak, Agnieszka Makowska, Miłosz Łuczak
Tytuł: Analiza czynników kształtujących zawartość skrobii w pszenżycie i przydatność tego zboża w produkcji bioetanolu
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 4, s. 8-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP